ИТН: Елеонора Митрофанова трябва да бъде обявена за "персона нон грата"

Радулов е на мнение, че България може да предостави единствено защитна техника на Украйна, но не и нападателна такава

Николай Радулов, ИТН
Николай Радулов, ИТН Източник: Zonanews

Обявяването на руския посланик у нас Елеонора Митрофанова за персона нон грата е неизбежно, обяви бившият кадрови служител на Държавна сигурност, а сега депутат от "Има такъв народ" Николай Радулов пред NOVA.

 

"Дори това да не стане сега, виждаме, че руската инвазия в Украйна е много тежка и страните от ЕС и не само взимат съответни мерки. След като толкова дипломати бяха отзовани във връзка с тяхна подривна дейност в страните на ЕС, може би ще се стигне и дотам г-жа Митрофанова да бъде отзована", обясни той.

 

Това е интересна "еволюция" във възгледите на Радулов, който при постъпването си на работа в ДС, се е заклел да бъде безпределно предан на БКП и дружбата с великия Съветски съюз, както се вижда от неговата декларация от 1981 г. 

 

Николай Радулов се е клел във вярност на БКП и Съветския съюз
Николай Радулов се е клел във вярност на БКП и Съветския съюз



Радулов е на мнение, че България може да предостави единствено защитна техника на Украйна, но не и нападателна такава.

"Примерите могат да бъдат много, но да кажем бронирани жилетки, каски, различни други типове - противогази, специални маски при замърсяване на въздуха. Би могло да се предостави оръжие, което работи в защитен обхват - например противовъздушно оръжие, макар че не сме производители на такова оръжие, но бихме могли да отделим от нашите въоръжени сили", посочи депутатът от ИТН.

 

По отношение на евентуално закупуване на нови F-16 от САЩ той коментира, че авиация на страната ни е нужна. "Не съм сигурен обаче, че правим най-добрия ход. Ние сме страна от ЕС, френският президент заговори за общи въоръжени сили. Може да помислим за възможност за закупуването на самолети "Рафал". ОАЕ финализираха сделка за 80 такива самолета, Сърбия прави опит да купи 12 такива самолета. Защо да не купим не по-лоши технически, но по-евтини самолети", каза Николай Радулов.

Още от "България"

Еврокомисар Йохансон: България и Румъния са напълно готови за сухопътен Шенген

От началото на годината опити за нелегално преминаване на границата ни са направили малко над 7 000 лица. За сравнение миналата година лицата са били 27 000, заяви Калин Стоянов

Прочетете повече прочетете повече

Подкрепете концепцията "Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион"

Проектната идея обединява - 18 общини, 9 държавни и общински болници, висше и средно училища, фирми, НПО, иновативни центрове и Министерство на здравеопазването

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени