Пореден уикенд с почти летни температури

Температурата на морската вода е 21°-23°

Топло есенно време
Топло есенно време Източник: Pinterest

Днес времето ще е предимно слънчево, сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология. Ще духа слаб, в Дунавската равнина - до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 21° и 26°, в София - около 21°.


Над планините ще е предимно слънчево. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 16°, на 2000 метра - около 10°.


Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад. Максималните температури ще са 22° - 24°. Температурата на морската вода е 21°-23°. Вълнението на морето ще бъде предимно 2 бала.

 

В неделя температурите ще се повишат, като ще достигат до 27 градуса в Бургас, Русе, Видин, а в Сандански се очакват 29 градуса. Със силен вятър обаче постепенно ще нахлува студен въздух, който ще понижи температурите в понеделник, когато максималната за страната ще е 21 градуса в Сандански. На места ще има слаби валежи.


В следващите делнични дни от идната седмица предстои ново повишение на температурите, а валежи не се очакват.

Още от "България"

Трайчо Трайков: Извинявам се за начина, по който Столична община реорганизира движението по Патриарха

Бях поискал да има обществено обсъждане на проекта и на всички съпътстващи документи и изследвания, че ще бъдат взети предвид обоснованите предложения на гражданите

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени