Стотици посрещнаха "златните момичета" от Олимпиадата в Токио

Привържениците обсипаха с цветя целия национален отбор, както и треньорския щаб

Посрещането на златните ни момичета
Посрещането на златните ни момичета Източник: БГНЕС
Изключително вълнуващо посрещане очакваше "Златните момичета" от ансамбъла по художествена гимнастика на родна земя. Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Ерика Зафирова спечелиха златото на Олимпиадата в Токио. Те бяха приветствани от стотици фенове, малки и големи, които искаха да ги поздравят за спечелването на първа олимпийска титла в историята на художествената ни гимнастика. Привържениците обсипаха с цветя целия национален отбор, както и треньорския щаб, при появата им на Летище София. Момичетата бяха посрещнати с хляб и сол, а стотици фенове скандираха:"златни сте", "шампионки сте".
 
Стефани Кирякова първа успя да намери думи, за да коментира пред БНТ какво се случи в Япония: "Цялата Олимпиада беше най-трудният момент, не беше лесно, но се справихме с всичко. Дадоха ни много красиви кутии, в които да съхраняваме медалите. Внимаваме да не ги повредим, стоят на бюрата, но като станем от сън проверяваме дали са там".
 
Специални плакати с много пожелания, подготвени от малки гимнастички от българските клубове, бяха подарени на Златните момичета. Капитанът на ансамбъла Симона Дянкова сподели: "С много работа, с много труд в залата, наистина успяхме и още не можем да повярваме". А Лаура Траатс добави: "Емоциите са уникални, много се радваме, че изпълнихме нашата мечта, нямаме думи с, които да опишем успеха. Отговорността я осъзнахме още като заминавахме за Токио".

Още от "България"

Убиецът от "Соло" е имал политическа протекция, твърди бащата на Кирил Въжаров

Тодоров получи доживотната си присъда от ВКС на 4 декември 2013 година. Тя е за двойното убийство на 21-годишния Кирил Въжаров, вратар на националния отбор по хокей на лед, който издъхва на място, а 24-годишният Васил Александров - в линейката на път за болница

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени