Температурите стигат пролетни стойности, слънце и облаци се редуват през следващите дни

От НИМХ няма обявени предупредителни кодове за опасни явления

Слънчево и топло време
Слънчево и топло време Източник: Zonanews

Топлото време продължава и в петък. Ще бъде предимно слънчево и топло. Ще духа слаб, в Източна България и северно от планините умерен югозападен вятър. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Максималните температури ще са между 17° и 22°. В столицата максималните температури ще са около 17°.

 

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Преди обяд на места главно по южното крайбрежие видимостта ще е намалена. Ще духа умерен югозападен вятър. Максималните температури ще са 19°-22°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

 

В планините ще е предимно слънчево. Ще духа умерен и силен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 17°, на 2000 метра - около 4°.

 

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и слабо ще се понижи. През почивните дни ще се задържи сравнително топло. В събота облачността ще се увеличава и вплътнява, в неделя ще бъде предимно облачно, с валежи на места, главно в Южна България, значителни по количество в Рило-Родопската област.

 

Вятърът ще е от юг-югозапад, в източните райони близо до северните планински склонове в събота - умерен, в неделя - до силен. Минималните температури ще са между 4° и 9°, максималните в събота между 15° и 20°, в неделя с 2-3 градуса по-ниски.

Още от "България"

Ротацията в СЕМ започна: Габриела Наплатанова застава начело за 6 месеца

До избора на Габриела Наплатанова и Симона Велева за ротационно заемане на ръководната длъжност се стигна след четири неуспешни гласувания на четири поредни заседания на членовете на регулатора

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени