100 снегорина чистят в София, 93 души са настанени в кризисен център

Градският транспорт се движи при зимни условия навсякъде по обичайните си маршрути

Снегорини чистят в София
Снегорини чистят в София Източник: СО

В София започна извършването на обработки със смеси срещу заледяване. Над 100 снегопочистващи машини са на терен и извършват обработки на улици и булеварди, по които се движи обществения транспорт във всички райони на града, както и общинските пътища, мостове и Южната дъга на Околовръстен път, информира БГНЕС. Обработват се и основни улици в районите, стръмни участъци и частично вътрешно-квартални улици в "Оборище", "Лозенец", "Витоша", "Връбница" и др.

 

Най-обилни са валежите от сняг в планинските части на града. В район Витоша се извършва и избутване на снежна маса. В природен парк Витоша обработките се изпълняват с опесъчаване на пътищата "Драгалевци – Алеко" и "Бояна – Златните мостове". Градският транспорт се движи при зимни условия навсякъде по обичайните си маршрути. Апелът към шофьорите е да карат с автомобили, оборудвани за движение през зимата и да се движат със съобразена скорост. В Кризисния център на общината са настанени 93 души, които са останали без дом. В него те получават храна и подслон.

Още от "България"

Експерти обследват пораженията по посевите от падналата градушка

След като комисиите опишат щетите, стопаните ще могат да получат обезщетение по линия на държавната помощ за компенсиране на щетите, причинени от неблагоприятни климатични събития

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени