102 пожара са загасени в страната през денонощието

С преки материални щети са възникнали 17 пожара

Столична дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (ГДПБЗН)
Столична дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (ГДПБЗН) Източник: Zonanews

Общо 102 пожара са загасени в страната през изминалото денонощие, няма пострадали, съобщиха от Главната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - МВР, на сайта на ведомството. Информацията за оперативната обстановка е актуална към 6:00 ч. тази сутрин.

 

Пожарникарите са реагирали на на 134 сигнала за произшествия. С преки материални щети са възникнали 17 пожара, от които: седем в жилищни сгради, един в спомагателни, временни или паянтови постройки, шест в транспортни средства, три други.

 

Без нанесени материални щети са възникнали 85 пожара, от които: 41 в сухи треви, горска постеля и храсти, 38 в отпадъци, един в готварски уреди и комини, пет други. Извършени са 28 спасителни дейности и помощни операции.

 

Пожар, пожарна, пожарникар
Пожар, пожарна, пожарникар Източник: Пресцентър на МВР

 

Още от "България"

Тенор от Венецуела и баритон от Литва – лауреат на Втория конкурс за млади оперни певци "Стоян Попов" – солисти в "Бохем

Спектакълът на Пучиниевия шедьовър под диригентската палка на Иван Кожухаров е със забележителен солистичен състав и е посветен на 100-годишнината от смъртта на великия композитор

Прочетете повече прочетете повече

Министър Тахов: България е лидер в износа на земеделски продукти за Китай сред страните от Централна и Източна Европа

През 2023 г. търговията със селскостопански и хранителни стоки между България и Китай е била на стойност 640.6 млн. щ. д., което е с близо 38 % над нивото от 2022 г.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени