149 години от гибелта на Васил Левски

В родния му град Карлово днес ще се състои възпоменателна церемония. Преводачката на Данте Алигиери Живка Аджеларова ще прочете словото пред паметника на Левски утре

Паметник на Васил Левски
Паметник на Васил Левски Източник: Общобългарски комитет "Васил Левски"

149 години от гибелта на Васил Левски. Днес и утре България се прекланя пред подвига на Апостола на свободата. В родния му град Карлово днес ще се състои възпоменателна церемония. На площад "Васил Левски" с военен ритуал ще бъде отдадена почит към делото на Апостола.

 

Преводачката на Данте Алигиери Живка Аджеларова ще прочете словото пред паметника на Левски утре, 19 февруари. Церемонията за тъжната 149 годишнина ще започне в 11 часа на алеята на Бунарджика. Преди това в църквата "Св. Св. Петър и Павел" ще бъде отслужена панихида.

 

Във Варна заради ограниченията, наложени от епидемиологичната обстановка, събитията няма да преминат по установения протоколен ред. Всички граждани и организации могат да поднесат венци и цветя при спазване на мерките за безопасност, между 09.30 ч. - 10.30 ч. на паметната плоча на кръстовището на бул. "Осми приморски полк” и бул. "Васил Левски", и от 10.00 ч. до 11.30 ч. - пред паметника на Апостола в Морската градина.

Още от "България"

Последни новини

Най-четени