Адвокатката на "Мултигруп" Дончева: В този парламент трябваше да се сложи началото на ликвидирането на ГЕРБ като политическо явление

Слави Трифонов играе с Бойко Борисов и Делян Пеевски още от миналото

Татяна Дончева
Татяна Дончева Източник: БНТ

Депутатите от "Има такъв народ" нямат собствена воля, а се водят от командите, които получават. Татяна Дончева смята, че Слави Трифонов играе с Бойко Борисов и Делян Пеевски още от миналото. Политика от Фейсбук и екран може да се прави от Холивуд, но трябва има контакти и ангажименти, каза в предаването "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ Татяна Дончева. Дончева  беше решена в изключително чудат дрескод - маратонки и някаква дреха с особена кройка и десен, които допълнително подчертаваха хаосът, който цари в тази особа.

 

"Политическите сили в парламента трябваше да сложат началото на ликвидирането на ГЕРБ като политическо явление. Базата, върху която трябваше да се стъпи беше втората политическа сила, но ИТН очевидно не беше готова. В моите очи това е много странно образувание. Няма политическа формация, лидерът на която да не общува със собствените си депутати, да произнася едни странни изречения в интервюто си за Петър Волгин", каза тя. "Моите впечатления са, че хората които са там, нямат собствена воля, а се ръководят от командите, които получават", коментира някогашната адвокатка на ликвидирания главатар на групировката "Мултигруп" Илия Павлов.

 

 

Според нея обстоятелството че "Има такъв народ" не успяха да реализират възможностите, които имат, ще накарат част от гласувалите за тях да мислят, може ли да им възложат ролята на носеща конструкция. По думите ѝ резултатите от изборите и ходът, и поведението на този парламент показват, че Борисов не е неуязвим, че има възможности "тази ерозия да продължи и да бъде той изчегъртан".

 

Татяна Дончева и главатарят на групировката
Татяна Дончева и главатарят на групировката "Мултигруп" Илия Павлов

"Допускам, че преговорите започват отначало. Смятам, че също така ще се съобразим, че има много малко време, може би трябва да преосмислим дали "мутри вън" трябва да продължи да съществува в името ни, защото то дава възможност за атаки срещу нас, които можем да си спестим", сподели Дончева.

 

Дончева смята, че служебното правителство и изминалите скоро предсрочни избори ще отхлабят финансовата примка върху бизнеса. "Смятам, че част от бизнеса ще се ослуша дали да продължи да подпомага на Борисов. Смятам, че ВМРО, патриотите и Марешки са в една степен лишени от финансов ресурс. Не е лесно да отидеш два пъти на избори, след като си купувал гласове, използвал си един ресурс и си го изхарчил до край. Вижте Марешки какви разходи направи за два месеца и ще видите, че няма как да го повтори", коментира Дончева.

Още от "България"

Последни новини

Най-четени