Александър Иванов, ГЕРБ-СДС: Можем да правим мащабни инвестиционни проекти и инвестиции за повишаване на доходите на българите, без да заплашваме финансовата стабилност

Той бе категоричен, че в следващия парламент се ангажира да защитава десни политики, както и със създаването на дясно законодателство. "Аз съм десен човек по убеждения и разбирания", каза Иванов

Александър Иванов
Александър Иванов Източник: bTV

Доказали сме, че можем да правим мащабни инвестиционни проекти и инвестиции за повишаване на доходите на българите и то без да заплашваме финансовата стабилност. Това каза кандидатът за народен представител от Коалиция ГЕРБ-СДС в 23 МИР София Александър Иванов в интервю за предаването "Тази сутрин" по бТВ. Той е пети в листата. Той отбеляза още, че дълбоко не е съгласен с проваления вицепремиер от правителството на Виденов Румен Гечев, че ръстът на доходите и социалните плащания към гражданите и бизнеса се дължат на нови заеми. Иванов коментира, че през миналата година доста инвестиции и капиталови разходи са били отложени заради първата вълна на COVID кризата.


"Мисля, че който не работи, не греши. Винаги с подкрепата на гражданското общество ГЕРБ е намирала верния път в управлението и го е доказвала пред избирателите си. ГЕРБ вярва на ниската данъчна основа и широкото покриване на данъците върху бизнеса и гражданите, тоест върху изсветляването на икономиката. Всякакви социалистически вменявания, че видите ли богатите трябва да бъдат по-иновативните, по-вложилите в своето образование и да бъдат санкционирани за по-висок просперитет със своите данъци – ние не го подкрепяме. Ще запазим данъците от 10%", подчерта Александър Иванов.

Той бе категоричен, че в следващия парламент се ангажира да защитава десни политики, както и със създаването на дясно законодателство. "Преди да вляза в настоящия парламент, съм извървял целия си стаж в частни и международни компании. Аз съм десен човек по убеждения и разбирания. Вярвам, че пазарната икономика, образованието и предприемчивостта са единствените сигурни предпоставки за успех и устойчивост", допълни той.

 

По темата за антикризисните мерки и парите за коронавируса Иванов отбеляза, че умерените държавни харчове и балансираните бюджети са показали на гражданите, че белите пари за черни дни са добра инвестиция. "Мисля, че инвестициите в образованието ще са следващият етап, който ще се отплати на българската икономика, но да кажем, че социално-икономическите мерки на правителството са достигнали до 4 млрд. лв. изхарчени средствата през 2020 г. за справяне с последствията от здравната и икономическата криза. Подпомогнати бяха българските пенсионери и граждани, както и бизнеса, в частност оборотния капитал", посочи Иванов. По думите му мерките по забавяне на плащанията по кредити и данъци са оказали очаквания ефект, като по мярката 60/40 са били запазени над 300 000 работни места.

Още от "България"

Последни новини

Най-четени