Александър Михайлов, все още изп.директор на Кинтекс: Нинова е подписала износни разрешителни за оръжия от България след началото на войната, сигурен съм

Българско оръжие ще отива в Украйна през посредници, но БСП ще утеши избирателите си, че не е така, заяви той

Александър Михайлов, "Кинтекс"
Александър Михайлов, "Кинтекс" Източник: Скрийншот видео кадър bTV

Нова ТВ – Здравей, България Александър Михайлов, все още изп.директор на Кинтекс пред NOVA в "Здравей, България" за обвиненията, че е разкрил държавна тайна: "Казах пред медиите, че българско оръжие, чрез посредници, отива в Украйна. Явно съм неудобен за Нинова, опитва се втори път да ме уволни.

 

Не искам да работя с нея и с ръководството на ДКК. Не драпам за Кинтекс, оставям договори за над 110 млн лева и дружество в перфектно състояние. Тръгвам си, но ще съдя Нинова. Решението за военно-техническа помощ за Украйна е като полубременна жена. Българско оръжие ще отива в Украйна през посредници, но БСП ще утеши избирателите си, че не е така".

 

За гласуваните ремонти на военна техника Михайлов обясни: "Нашите заводи са с дефектирала техника и нисък капацитет, примерно 10 танка се ремонтират за една година в един завод. Каква техника ще ремонтираме – аварирала, дефектирала, снета от въоръжение или каква, и за колко време… Месеци, години.

 

Нямаме производство на резервни части, нямаме бази. Реално не разполагаме с нищо. Нинова е подписала износни разрешителни за оръжия от България след началото на войната, сигурен съм. Не са единични случаи.

 

Нашето оръжие отива в Украйна, чрез посредници. Оръжейната ни промишленост работи, има индикатори за това - обеми, договори, разрешителни, нови работници се търсят. БСП изви ръцете на партньорите си.

Още от "България"

Министър Коритарова обсъди разширяването на Столичния околовръстен път от бул. България“ до АМ „Струма“ с кмета на София

На днешната среща бяха подписани и 12 споразумения за обекти на обща стойност близо 2 млн. лв., които ще се финансират със средства от държавния бюджет по Инвестиционната програма за общински проекти

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени