Александър Ненков: Все още нямаме име за премиер

Няма причина да няма да правителство, но вероятно отиваме на избори, каза народният представител от ГЕРБ-СДС

Александър Ненков, ГЕРБ
Александър Ненков, ГЕРБ Източник: Zonanews

"Още нямаме име за премиер. ГЕРБ има подготвени хора, но трябва да се намери баланс между различните партии. С конкретни задачи, които това правителство да изпълни. Чак тогава да се говори за състав. С голяма вероятност отиваме на следващи избори. В момента не виждам оправдание да няма правителство. По определени теми има широко мнозинство", заяви депутат от ГЕРБ Александър Ненков Bulgaria ON AIR.

 

Той е на мнение, че има много голямо поляризиране в обществото и от "Демократична България" са комплексирани, че електорално ще загубят. "И ние ще загубим избиратели, но в името на държавата трябва да излезем от тази политическа криза", настоя депутатът от ГЕРБ.

 

"Колкото и избори да направим, никой няма да придобие такава мощ, че да има мнозинство да си нареди дневния ред както му е угодно. Трябва да има политическа отговорност, затова правителство на малцинството е рисково", подчерта Ненков пред Bulgaria ON AIR. 


По думите му няма логична причина, освен страх, "да не се излезе от тази каша". От ГЕРБ ще разговарят с всички партии в търсене на мнозинство, тъй като всеки трябва да пренебрегне политическото си его в опит за пресечни точки.

 

"Колегите искат ГЕРБ да влезе в капан и да направи правителство с ДПС, което няма да бъде стабилно. Считаме, че ДБ са по-разумни от "Продължаваме промяната" и трябва да представляват част от обществото, което излиза и протестира. Ако се направи правителство без ГЕРБ, пак няма да е стабилно", смята депутатът. 


Според него ще дойде време, когато ДБ и всички други партии ще бягат като дявол от тамян от "Продължаваме промяната". Едно обещание нямат, което да е изпълнено, изтъкна Ненков. Той не вижда логика ГЕРБ да подкрепи втория мандат на "Продължаваме промяната", особено по начина, по който те си го представят. 

 

"Нищо не разбирам от флашки и кодове. Немалък процент от хората също нищо не разбират. Изборът трябва да е достъпен и разбираем за всеки един гражданин. Немалък процент хора не вярват на машините. Ако една машина е развалена или хакната, това поставя под съмнение целия избор. Ако в една секция стават манипулации, това не поставя под съмнение целия избор. Ние не сме против машините, но трябва да има избор", коментира още Ненков.

Още от "България"

Експерт: 90 000 асансьора са опасни за хората. Има и такива на по 70 години, които още са в движение

Дори таксата за асансьорите да се увеличи тройно, не знам дали проблемите на бранша биха се решили и доколко това ще се отрази на бюджета на ползвателите, заяви председателят на българската асансьорна асоциация Валентин Маринков

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени