Александър Сиди: Афганистанците са тръгнали на война за промяната на България и Европа

Държавата е на автопилот

Александър Сиди
Александър Сиди Източник: Bulgaria ON AIR

"Шоуто на Слави от една телевизия се прехвърли в друга - в националната. И всеки ден се занимаваме с това какво му е хрумнало през Facebook. В 44-ото НС предложихме законопроект за доброволни отряди към МВР. Не минаха заради ДПС и ГЕРБ, които се съюзиха. Днес тези отряди щяха да са изцяло полезни", каза Александър Сиди от ВМРО пред Bulgaria ON AIR.

 

На фона на ескалирането на напрежението в Афганистан, страната ни е на прага на нова бежанска вълна. "Вчера с г-н Джамбазки бяхме на границата и пред бежанския център в Харманли. От Агенцията за бежанците очевидно искат нещо да прикрият. Само млади мъже се разхождат, лагерът е доста сериозно пълен. Охраната не пазеше особено много лагера. Тези хора щъкат из града и притесняват местните жители. Без никакъв проблем излизат и влизат в лагера. Когато пристигнахме, вратите бяха широко отворени, аз ги затворих", заяви още бившият депутат от ОП.

 

По думите на Сиди държавата е на автопилот и не успяваме да управляваме нито една криза. Той очаква положението с бежанската вълна да стане много по-сериозно и се надява държавата да си влезе в правомощията.


"Призоваваме министър-председателя да прати армията на границата, да прати повече полиция и жандармерия. Тези хора идват с намерението да променят България и Европа. Вижте снимките на хората в самолетите. Това са млади мъже. Когато млади мъже тръгнат нанякъде без жените и децата си, те обикновено тръгват на война", настоя Сиди и добави, че е заплашена националната сигурност на страната ни.

 

Той бе категоричен, че 45-ото и 46-ото Народно събрание са изцяло и само цирк. "Тежко лицемерие от страна на политиците. Като започнем с космическата програма на г-н Трифонов, минем през тежки обиди... Къде е Христо Иванов, който е единственият стожер на правосъдната реформа в България?! Къде е Мая Манолова в правната комисия, къде е адвокат Хаджигенов в правната комисия?", посочи Сиди.

 

Според него отиваме към нови парламентарни избори, въпреки че му се иска да имаме редовно правителство, тъй като страната ни влиза в тежка икономическа криза.

Още от "България"

Последни новини

Най-четени