Александър Симов, БСП: Парламентът прилича на психиатрия, останала без лекарства

Не мисля, че БСП ще изпадне под третото място, каквото и да говорят социолозите, каза още той

Александър Симов
Александър Симов Източник: БСП

Партиите на протеста се провалиха в опита да дадат алтернатива на модела "Борисов". Около това мнение се обединиха депутатите от "БСП за България" Александър Симов и Ирена Анастасова в студиото на "Денят започва" с Георги Любенов по БНТ. "Ние показахме, че сме партията, която търси диалога, опитва се да направи така, че всички партии, извън ГЕРБ и ДПС, да седнат да поговорят не за това какво ги разделя, а къде са общите теми, по които можем да направим нещо. За съжаление, срещу нас имаше стена от конфронтация, неразбиране, явна политизация и резултатът е, че отиваме на трети парламентарни избори в рамките на шест месеца. Партиите на протеста се провалиха в опита да дадат алтернатива на модела "Борисов", провалиха се в това да си говорят една с друга, да потърсят общото", каза Симов.

 

Той оприличи парламента на психиатрия, останала без лекарства. "Никой не говори за прословутото изчегъртване на Бойко Борисов. Ние се занимаваме само с вътрешно-парламентарната кухня, кой кого е нарекъл предател, продажник. В тази атмосфера парламентът прилича на психиатрия, останала без лекарства". "Партиите, които влязоха в парламента на крилете на надеждата за нещо ново, явно не са имали това искрено намерение. Иначе няма как да си обясним това поведение", смята Ирена Анастасова, депутат от БСП, която също беше в студиото. Новите партии в парламента сериозно се провалиха и силно се надявам това да е оценено от българските граждани, допълни тя. По думите ѝ, държавата се нуждае от разумно, коректно, предвидимо управление.

 

Александър Симов заяви, че БСП не се страхува от евентуална партия на Асен Василев и Кирил Петков. "Ние ще следим този процес, нормално е да го следим. Нормално е да видим дали в България не се оформя поредния политически балон". Ние на "Позитано 20" не треперим от нови политически проекти. Дали ще има такъв проект или не – е работа на тези, които имат желание да го направят, каза Анастасова. Според нея Асен Василев и Кирил Петков "не са леви хора".

 

На въпрос има ли условия, при които името на кандидат-президента на БСП да е различно от Румен Радев, Симов заяви: "Не виждам такива условия, не виждам как ще стане това. Ние имаме решение за подкрепа на Румен Радев. Не смятам, че към момента той е демонстрирал нещо, с което да преоценим своето разбиране"

Още от "България"

Обвиняемият за контрабанда Стефан Димитров е откаран в болница

Стефан и Марин Димитрови и шефката на Агенция "Митници" Петя Банкова бяха задържани след акция на спецслужбите и обвинени за участие в организирана престъпна група за търговия с влияние и контрабанда

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени