Алибегов: Ще работим с ваксинирани клиенти, когато държавата си свърши работата и имунизира 60 - 80 %

Според него Кацаров е излъгал в ефир, че при затваряне на бизнеси ще се задейства механизъм за икономическа помощ

Ричард Алибегов
Ричард Алибегов Източник: БГНЕС

"Това е имитация на мерки срещу COVID-19", каза председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов. По заповед на министър Кацаров персоналът на заведенията трябва да бъде освободен. Това, че министри излизат и казват, че има икономически мерки - ние всички знаем, че няма такива. Няма и нищо общо с актуализацията на бюджета, категоричен е Алибегов.

 

По думите му единствената антикризисна мярка е затваряне и ограничаване на заведенията. Алибегов заяви, че Стойчо Кацаров е излъгал в ефир, когато е казал, че при затваряне на бизнеси ще се задейства механизъм за икономическа помощ.

Единствената мярка, която даде ефект, е локдаун за всички. Само заведенията - нали разбирате, че хората се струпват където си искат. Това никога не е давало ефект и няма и да даде, смята Алибегов. По думите му са заложени 420 милиона лева помощ за бизнеса, а не само за заведенията.

 

"Тези пари няма да стигнат", категоричен е Алибегов. Относно варианта ресторантьорите да работят с ваксинирани клиенти той коментира, че това може да се случи единствено когато "държавата си е свършила работата". "Когато държавата си е свършила работата и ваксинираните са 60-70-80%, тогава идва при нас и казва - ще работите само с ваксинирани клиенти", посочи той.

 

Днес се очаква голям протест на засегнатите от затваряне бизнеси. Той започва в 14:30 ч. пред Народното събрание в София. "Спираме с протестите или когато се изготвят икономически бизнеси, които бизнесът да приеме, или при отмяна на заповедта", каза Алибегов.

Още от "България"

Последни новини

Най-четени