Американският посланик: Не съм обсъждал имена с никого. Не ми е работа

Началниците на службите у нас днес бяха изслушени в НС. Шефът на ДАНС Пламен Тончев заяви в парламента, че няма практика началниците на службите у нас да се съгласуват с чужди посолства

Посланик Кенет Мертен
Посланик Кенет Мертен Източник: Посолство на САЩ в София

Не мога да говоря от името на други посолства, а само от свое име. Не съм обсъждал имена с никого, това не ми е работата. Това каза американският посланик Кенет Мертен за скандала около записа от партийното събрание на "Продължаваме промяната", съобщи bTV. Поводът за неговия коментар стана твърдението, че шефовете на службите се съгласуват с посолства. "Ние уважаваме България като суверенна държава. Това са решения, които трябва да се взимат от българи", уточни посланикът на САЩ.

 

Кенет Мертен е в Бургас, откъдето стартират честванията на 120 години дипломатически отношения между България и САЩ. Припомняме, че в огласените записи от напусналия парламентарната група на ПП-ДБ Радостин Василев се обсъждат намерения за чистки в администрацията и службите и се споменава "посолството".

 

Началниците на службите у нас днес бяха изслушени в НС. Шефът на ДАНС Пламен Тончев заяви в парламента, че няма практика началниците на службите у нас да се съгласуват с чужди посолства. Той отхвърли твърденията на Радостин Василев, че има "руски активи" в българските служби.

 

Според лидерите на ПП-ДБ изслушването на шефовете на спецслужбите е опит за проваляне на втория мандат.

Още от "България"

Последни новини

Най-четени