Андрей Ковачев: Изказването на президента Пендаровски дава аргументи на тези, които искат да извършват нападения

Той окачестви побоя над Христиан Пендиков в Охрид като отвратителен инцидент

Андрей Ковачев
Андрей Ковачев

"Изказването на Пендаровски е много лошо, защото дава аргументите на тези, които искат да извършват нападения и говор на омраза срещу тези, които открито заявяват своята българска идентичност граждани на Република Северна Македония. Би трябвало да намери начин да го поправи", заяви пред bTV евродепутатът Андрей Ковачев.

 

Според Ковачев този акт има много по-широк смисъл и не е насочено към определени хора. Той беше включен в списък, изготвен от македонската партия "Левица", с шестима души, които да бъдат обявени за персона нон грата.

 

"Това много напомня на един ужасяващ закон след 1945 година за защита на македонската чест. Според него всеки, който каже, че е българин, влиза в затвора като колаборатор с "българската фашистка окупаторска власт", коментира евродепутатът.

 

"Това е доказателство, че македонците не желаят да променят своята идеология и искат така да влязат в Европейския съюз. България не може да си затвори очите, че млади поколения са образовани с тази нагласа срещу България и как младите европейски поколения ще живеят заедно, ако се мразят", допълни Андрей Ковачев.

 

Андрей Ковачев окачестви побоя над Христиан Пендиков в Охрид като отвратителен инцидент.

Още от "България"

Експерт: 90 000 асансьора са опасни за хората. Има и такива на по 70 години, които още са в движение

Дори таксата за асансьорите да се увеличи тройно, не знам дали проблемите на бранша биха се решили и доколко това ще се отрази на бюджета на ползвателите, заяви председателят на българската асансьорна асоциация Валентин Маринков

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени