Андрей Новаков: Нидерландия направи отличен коледен подарък на Русия

Евродепутатът коментира решението за Шенген

Андрей Новаков
Андрей Новаков Източник: ПП ГЕРБ

Нидерландия е пред избори напролет и понеже част от подкрепата за местното правителство е от екстремистки партии, те не могат да се лишат от нея. Отказът за Шенген е отличен коледен подарък от Нидерландия за Русия. Така хората се чувстват по-малко европейци. Това каза по NOVA NEWS евродепутатът Андрей Новаков.

 

"Поведението на Нидерландия беше неевропейско и несправедливо. Трябва обаче освен да признаем, че в случая България беше третирана несправедливо, да излезем от ролята на жертва. Дано българските политици си вземат урок и осъзнаят, че като плюят държавата, без значение на кого приписваш вината, това се връща на всички останали. Обясняваха за корупция и колко лошо се управлява държавата, така че сега като го чуят от Нидерландия, нямат право да се сърдят", категоричен е той.

 

Той даде пример с подозренията в корупция, довели до арести в ЕП.

"Никой не лепи етикет на цялата страна заради заподозрения. Човек носи отговорност за постъпките си. Когато става въпрос за Шенген, пакет "Мобилност" или друга тема от национален интерес, всички български евродепутати ставаме едно. Мъничко от това трябва да пренесем у нас, да влезем в Шенген е хубаво за хората, не е нито ляво, нито дясно. Трябва да говорим за проблемите, но да не ги приписваме на цялата държава", подчерта Новаков.

Още от "България"

Делегация от две побратимени общини в Албания гостува в Мездра за празника на града - 6 май (Гергьовден)

По традиция честването започна с литургия в Храм "Св. Георги Победоносец", отслужена от енорийския свещеник отец Данаил Цинцарски. Впоследствие на градския площад се състоя ритуал по издигане на знамената на Република България, на Европейския съюз и на Община Мездра

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени