Андрей Новаков пита: Гледахте ли заседание на Народното събрание? То е кошмар!

Новаков разкритикува и промените в Изборния кодекс

Андрей Новаков
Андрей Новаков Източник: bTV

Такива резки маневри в края на живота на този парламент будят много сериозни съмнения. Така ли ще се прави реформа? Това заяви в предаването "Лице в лице" по bTV евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков относно предложението на Демократична България за премахването на спецпрокуратурите и спецсъдилищата. Според него в 45-ия парламент е имало условия за мнозинство, което е можело да направи правителство. Тогава такива предложения за резки промени е можело и да се възприеме. 

 

"Когато ЕК казва, че отменя мониторинга на България, защото вижда прогрес, аз й вярвам. КОНПИ е създадена по препоръка на ЕК, а ние я закриваме за една нощ", коментира Новаков. "Ще ми се всеки път, когато някой получи подкрепа, да не палим всичко зад нас и да започнем от нулата. Със сигурност сме допускали грешки, обаче това махало после ще се върне в обратна посока. Гледахте ли заседание на НС? То е кошмар! Не може да продължаваме така!", заяви още той и призова за държавническо поведение.

 

Новаков разкритикува и промените в Изборния кодекс. "Ако президентът беше от ГЕРБ и му бяхме гласували такова овластяване, представете си какво щеше да стане. Представете си Венецианската комисия какво мисли за смяната на ЦИК преди избори", отбеляза Новаков. Той е и против "насъскването" на хората един срещу друг по политически пристрастия.

 

"Ще ми се ЕК да попита комисията в НС как за една нощ закриха институции и то без дебат. Те имаха възможност да съставят правителство и да направят монархия за ден. Имаше подкрепа за Трифонов от почти всички партии, даже може би над 160 и щяхме да разберем, ако беше предложил правителство.  Сутринта имаше увеличение на секции, сега няма-не мога да разбера какво става и правят. Аз резолюция срещу собствената си държава не съм писал, ако има аргументи да се променя цяло законодателство да се покажат, кой променя законодателство за нощ? Беше непонятно как с Радан Кънев в ЕП няма да си говорим в БГ, те отказват да си говорим", коментира Новаков. 

 


 

 

Още от "България"

Премиерът Борисов: Бюджетът е на излишък от над 115 млн. лв. за първите четири месеца на годината, икономиката работи

През първото тримесечие на настоящата година  са задържани близо 16 милиона къса нелегални цигари, което е почти колкото  задържаното количество през цялата 2020 г.

Прочетете повече прочетете повече

Резултатите на България за справяне с COVID-19 са изключително добри, а ваксинацията протича при голям интерес

В понеделник пристигат нови над 270 000 ваксини, зелените коридори да продължават да действат като се изпълняват и ваксинационните фази, разпореди министър-председателят

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени