Андрей Новаков пита: Гледахте ли заседание на Народното събрание? То е кошмар!

Новаков разкритикува и промените в Изборния кодекс

Андрей Новаков
Андрей Новаков Източник: bTV

Такива резки маневри в края на живота на този парламент будят много сериозни съмнения. Така ли ще се прави реформа? Това заяви в предаването "Лице в лице" по bTV евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков относно предложението на Демократична България за премахването на спецпрокуратурите и спецсъдилищата. Според него в 45-ия парламент е имало условия за мнозинство, което е можело да направи правителство. Тогава такива предложения за резки промени е можело и да се възприеме. 

 

"Когато ЕК казва, че отменя мониторинга на България, защото вижда прогрес, аз й вярвам. КОНПИ е създадена по препоръка на ЕК, а ние я закриваме за една нощ", коментира Новаков. "Ще ми се всеки път, когато някой получи подкрепа, да не палим всичко зад нас и да започнем от нулата. Със сигурност сме допускали грешки, обаче това махало после ще се върне в обратна посока. Гледахте ли заседание на НС? То е кошмар! Не може да продължаваме така!", заяви още той и призова за държавническо поведение.

 

Новаков разкритикува и промените в Изборния кодекс. "Ако президентът беше от ГЕРБ и му бяхме гласували такова овластяване, представете си какво щеше да стане. Представете си Венецианската комисия какво мисли за смяната на ЦИК преди избори", отбеляза Новаков. Той е и против "насъскването" на хората един срещу друг по политически пристрастия.

 

"Ще ми се ЕК да попита комисията в НС как за една нощ закриха институции и то без дебат. Те имаха възможност да съставят правителство и да направят монархия за ден. Имаше подкрепа за Трифонов от почти всички партии, даже може би над 160 и щяхме да разберем, ако беше предложил правителство.  Сутринта имаше увеличение на секции, сега няма-не мога да разбера какво става и правят. Аз резолюция срещу собствената си държава не съм писал, ако има аргументи да се променя цяло законодателство да се покажат, кой променя законодателство за нощ? Беше непонятно как с Радан Кънев в ЕП няма да си говорим в БГ, те отказват да си говорим", коментира Новаков. 

 


 

 

Още от "България"

Експерти обследват пораженията по посевите от падналата градушка

След като комисиите опишат щетите, стопаните ще могат да получат обезщетение по линия на държавната помощ за компенсиране на щетите, причинени от неблагоприятни климатични събития

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени