Андрей Райчев: Корнелия Нинова опропасти БСП, чака я крах на изборите

Голяма изненада е, че ГЕРБ е на 1-во място, миналата година изглеждаше всичко приключило

Андрей Райчев
Андрей Райчев Източник: Zonanews

Мисля, че каквото и да стане ще е изненада. Много неприятно ще е, ако са под 2 млн. гласувалите, каза в предаването "Офанзива" по NOVA социологът Андрей Райчев.
Партиите са твърди ядра печелят от това – малките губят. Голяма изненада е, че ГЕРБ е на 1-во място, миналата година изглеждаше всичко приключило. Борисов играе приспивно, за края на мача играе", добави левият анализатор. 

 

Той е категоричен, че БСП няма да се добере до това да загуби с малко, а ще загуби с повече от предишните 2 пъти. "Нинова опропасти партията и я направи лидерската – с целта си да стане по-боеспособна. Преди при Първанов или Лилов, или Луканов това не беше възможно", коментира Андрей Райчев. 

 

"ДПС са в много благоприятна позиция от години – играят на един фронт. Ердоган призна ДПС, каза Вие сте, така ДПС са в подем и могат да достигнат 400 000. Възможно е да си останат избор", продължи коментара си Райчев. 


Според него Слави Трифонов няма избор дали трябва да говори, или не. "Той е енигма като Царя, той не трябва да говори. Ако Трифонов се заговори това няма да е в негова полза. Като магия е – ако улучи времето, му се получават нещата", беше доста преувеличената оценка на Райчев за Чалгаря. 

 

Според него Бойко Борисов има шанс да състави кабинет "Борисов 4". "Да рече, че го прави - ама нали идва лятото, ще последва същия откат. Пострадалите от пандемията пак ще излязат на улицата. Борисов да вземе цялата власт и да поддържа същото ниво – той трябва да е луд да вземе властта в същата ѝ форма. Ако не може да предложи, другият вариант е да даде на Нинова – невъзможно е", допълни социологът от "Галъп интернешънъл". 


"Борисов още в първия мандат ще предложи нещо нетрадиционно. Логиката му най-вероятно е да направят експертно и временно правителство – година-година и половина, за да няма служебно правителство, да заобиколят президентските избори наесен и той ще застане в позата на Ахмед Доган и ще се отдръпне. Може да направи нещо и съвсем различно", завърши Андрей Райчев. 

Още от "България"

Експерти обследват пораженията по посевите от падналата градушка

След като комисиите опишат щетите, стопаните ще могат да получат обезщетение по линия на държавната помощ за компенсиране на щетите, причинени от неблагоприятни климатични събития

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени