Ангел Джамбазки: Няма основа за сътрудничество с ГЕРБ

ЕК и ЕП показват политическо лицемерие, каза още Джамбазки

Ангел Джамбазки
Ангел Джамбазки Източник: ВМРО

"Няма основа, на която да се говори за сътрудничество с ГЕРБ", заяви пред БНР евродепутатът Ангел Джамбазки, заместник-председател на ВМРО, част от коалицията "Българските патриоти". Той подчерта, че "Обединени патриоти" са били коалиционни партньори на ГЕРБ в управлението на страната в последните 4 години заради неща, които са били важни за ВМРО и са понесли репутационни щети от това. 

 

Джамбазки беше категоричен, че не биха влезли в нова коалиция с ГЕРБ: "Това, че не влязохме в 45-ото Народно събрание е ясен знак от избирателите за това", каза той. "Нашата линия на поведение е да защитаваме теми от национален интерес, като Македония и спряхме готвещо се национално предателство. Различия с ГЕРБ имаме във всяка една посока, защото сме различни партии", добави той.

 

Отстъплението на лидерите на формациите в коалицията "Българските патриоти" той определи като гаранция, че егото е преглътнато и няма да пречат "нелицеприятните думи", които те са разменяли помежду си през годините.

 

В предаването "Неделя 150" евродепутатът коментира санкциите, наложени от САЩ санкции на български физически и юридически лица: "В докладите на ЕК досега не е имало посочено нито едно име. ... ДПС членува в групата на АЛДЕ/Обнови и ние многократно сме питали какво е отношението им към депутата от ДПС в българския парламент, а той (Делян Пеевски, бел.ред.) беше избран и за евродепутат. ... ЕК и ЕП показват политическо лицемерие". 

"Прави впечатление, че американците казват имена, докато ЕС играе  лицемерна роля, като пише доклади под индиго", коментира евродепутатът от ВМРО. "Една от нашите колеги (Елена Йончева, бел.ред.) е активна и настоява за санкции срещу България, но доколкото знам и тя е разследвана и сега сигурно се опитва да вкара тази точка за санкциите, като извънредна точка в дневния ред, но ние тогава ще попитаме, къде бяха като тези хоро от доклада са били част от тяхната политическа група", допълни още Джамбазки. 

Още от "България"

Последни новини

Най-четени