Антъни Блинкен: От името на САЩ изпращам най-добри благопожелания на българския народ

Американският държавен секретар с поздрав за 3 март

Антъни Блинкен
Антъни Блинкен Източник: Twitter

Държавният секретар на Съединените американски щати Антъни Блинкен със специално изявление по случай националния празник на България.

 

"От името на САЩ изпращам своите най-добри благопожелания на българския народ по повод отбелязването на националния празник Трети март и навършването на 144 години от възстановяването на свободна България", заявява Блинкен.

 

"САЩ и България имат стабилни отношения, които се разрастват с всяка изминала година, докато работим заедно за повишаване на нашата сигурност и икономически просперитет и за утвърждаване на споделените ни демократични ценности. Като партньори и съюзници в НАТО, САЩ и България се радват на дълбоки и приятелски връзки, основани на общите ни интереси и взаимния ангажимент към преодоляването на регионалните и глобалните предизвикателства", уточнява Блинкен.

 

"Очаквам нашето партньорство все повече да се засилва и през идните години. Независимо дали работим заедно за разширяването на търговията и създаването на работни места, или за енергийна диверсификация и преход към чиста енергия, ние със сигурност сме по-силни заедно", завършва изявлението на Блинкен.

Още от "България"

Министър Коритарова обсъди разширяването на Столичния околовръстен път от бул. България“ до АМ „Струма“ с кмета на София

На днешната среща бяха подписани и 12 споразумения за обекти на обща стойност близо 2 млн. лв., които ще се финансират със средства от държавния бюджет по Инвестиционната програма за общински проекти

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени