Антон Хекимян напуска bTV

Медията незабавно започва процес по избор на заместник на Хекимян за поста директор отдел "Новини, актуални предавания и спорт"

Би Ти Ви (bTV) медия груп
Би Ти Ви (bTV) медия груп Източник: Zonanews

bTV Media Group обявява в пресъсобщение до медиите, че приема с незабавен ефект оставката на Антон Хекимян, директор "Новини, актуални предавания и спорт", вследствие на неговото решение да продължи в друга професионална посока.

 

Компанията благодари на Антон Хекимян за професионалния му принос през последните 17 години и отчита усилията му за превръщането на Би Ти Ви в една от най-обективните и надеждни медии в България.

 

В междинния период, главният изпълнителен директор на bTV Media Group – Ралф Бартолaйт, ще отговаря за новинарското съдържание, заедно с главния редактор на "bTV Новините" Веселина Петракиева, с главния редактор на "Актуални предавания" Искра Владимирова и с мениджъра уеб съдържание и изпълнителен продуцент на редакция "Спорт" Владислава Лазарова, уточняват от медията.

 

По думите им като журналист във "Франкфуртер алгемайне цайтунг", в Германия, кореспондент и ръководител на бюрото в Москва и Лайпциг на ДПА (Deutsche Presse Agentur), Бартолaйт има отличен предишен опит като политически редактор и чуждестранен кореспондент.

 

"Би Ти Ви винаги е била изключителен работодател и като медия се стреми към професионализъм според най-високите стандарти", каза Антон Хекимян. Редакционният борд на CME ще продължи да следи всички новинарски дейности на bTV, за да гарантира интегритета и независимостта на "bTV Новините".

 

Медията незабавно започва процес по избор на заместник на Хекимян за поста директор отдел "Новини, актуални предавания и спорт" на bTV, се казва още в съобщението.

Още от "България"

Последни новини

Най-четени