Антон Койчев, СДС: Контрапродуктивен е подходът премиерът да бъде унижен

Коалициите с общ враг са краткотрайни, смята председателят на СДС-София

Антон Койчев
Антон Койчев Източник: Bulgaria ON AIR

Министър-председателят в оставка Бойко Борисов обяви имената на министрите, които влизат в проектоправителството на ГЕРБ, а сред тях е лидерът на СДС - Румен Христов. "Tова е признание за нашето участие в коалицията и приноса, който имаме в този резултат. Мотивите са, че кандидат-премиерът Митов и Румен Христов са с ясна евроатлантическа ориентация и биографично натрупване в тази насока", заяви председателят на СДС-София и общински съветник д-р Антон Койчев в студиото на "Денят ON AIR". И напомни, че Румен Христов активно е участвал във формирането на политики за приемането на България в НАТО.

 

"Политиката е изкуство на възможното. Анонсирайки личностите в кабинета, не само на Христов, но и на Митов като премиер, това е една изключително силна заявка. Митов е човек със солидно изградена биография. Те ще бъдат поставени под изпитание, никой не може да отрече, че той е качествен човек с безупречна репутация", посочи д-р Койчев. Въпреки силната заявка на ГЕРБ-СДС, от новите партии в 45-ото Народно събрание отказаха да подкрепят кабинета "Митов", а съпредседателят на "Демократична България" ген. Атанас Атанасов заяви, че ГЕРБ остават в изолация.

 

"Редно е ген. Атанасов да изслуша какво се предлага. Крайно време е да осъзнаят, че не протестират на улицата, а са вътре в парламента и трябва да носят отговорност за своите решения. Когато спрат да се движат само от негативни чувства, тогава ще прозрат, че нещата не са точно такива, каквито са изглеждали", смята събеседникът на Ганиела Ангелова. По думите му, в България в момента е настъпило безвремие, а на "Има такъв народ" (ИТН) предстои трудната задача да сглоби работещо правителство с управленски екипи и идеи. И има "известни съмнения", тъй като първоначалните сигнали, които дават от ИТН, са доста разнопосочни. 

 

"Притеснява ме натрапчивата фиксация върху личността на премиера и опитите на всяка цена той да бъде дискредитиран, а в някои случаи дори унижен. Контрапродуктивен е този подход. Дойде времето, когато те (ИТН, бел. ред.) да представят политики. В интерес на страната е те да бъдат на висотата на техните изисквания, но аз имам съмнения, че те ще могат да го направят. Дано да ме опровергаят", изтъкна д-р Койчев.


"България не се нуждае от революционна промяна, а по-скоро от еволюционна промяна - от приемственост на добрите политики, от коригиране на слабостите, а ние винаги сме признавали, че имаме слабости", увери гостът на Bulgaria ON AIR.

И е на мнение, че коалициите на базата на обща омраза и общ враг бързо се разпадат, тъй като те нямат обединяващ елемент.

Още от "България"

Хунтата готви чистка на над 220 полицаи на ръководни позиции

Целта е тотално обезглавяване на МВР-ГДНП, ГДБОП, Жандармерия и Гранична полиция до ниво началници на отдели, и уволнение на директорите и техните заместници в областните дирекции и в районните управления в цялата страна.

Прочетете повече прочетете повече

Проблеми с чадърите на плажа са на път да съсипят летния сезон, предупреждават от БХРА

От БХРА са търсили контакт със служебния министър на туризма Стела Балтова и зам.- министъра на туризма Даниела Стоева, но към момента не са получили обратна връзка

Прочетете повече прочетете повече

Водещи новини

Хунтата готви чистка на над 220 полицаи на ръководни позиции

Целта е тотално обезглавяване на МВР-ГДНП, ГДБОП, Жандармерия и Гранична полиция до ниво началници на отдели, и уволнение на директорите и техните заместници в областните дирекции и в районните управления в цялата страна.

Последни новини

Най-четени