Архитект, отстранен заради терасата на Пламен Георгиев, оглави строителния контрол

Арх. Влади Калинов се оттегли през юни 2019-та от ръководния пост в общинския строителен контрол

Арх. Влади Калинов
Арх. Влади Калинов Източник: Софийска община

Дългогодишният шеф на дирекция "Общински строителен контрол" в Столичната община арх. Влади Калинов, напуснал преди две години поста заради скандала със застрояването на терасата-покрив на антикорупционния шеф Пламен Георгиев, вече оглавява Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК). Това става ясно от сайта на дирекцията, където Калинов е вписан като неин началник.

 

Той заема мястото на подалия вчера оставка началник на ДНСК Иван Несторов. От МРРБ съобщиха, че министърът на регионалното развитие Виолета Комитова му е благодарила за всеотдайната работа и за приноса му в институционалното укрепване на ДНСК. Иван Несторов е имал запазено място в администрацията на регионалното ведомство. Той е преместен като директор на дирекция "Благоустройство и геозащита". 

 

Арх. Влади Калинов се оттегли през юни 2019-та от ръководния пост в общинския строителен контрол след разговор с кмета Йорданка Фандъкова, след като той прекрати процедурата по издаване на заповед за премахване на построените без строителни книжа навеси на терасата в апартамента на тогавашния шеф на КПКОНПИ Пламен Георгиев.

Още от "България"

Ротацията в СЕМ започна: Габриела Наплатанова застава начело за 6 месеца

До избора на Габриела Наплатанова и Симона Велева за ротационно заемане на ръководната длъжност се стигна след четири неуспешни гласувания на четири поредни заседания на членовете на регулатора

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени