Асен Василев: Г-н Радев не е в час с политическите процеси в страната (ВИДЕО)

На извънредно заседание Министерският съвет прие пакета от данъчни закони, които да бъдат изпратени към парламента

Асен Василев
Асен Василев Източник: МФ

"Г-н Радев не е в час с политическите процеси в страната. Последните 2 седмици имаше доста голямо напрежение между партиите, всяка партия се бори за нейния електорат и начина, по който вижда движението на страната напред. Единственото общо е, че гледаме да имаме нормална европейска държава, а не да гледаме на изток към Москва", заяви на брифинг финансовият министър Асен Василев.

 

По думите му ПП-ДБ на балотажа печели в няколко ключови града. "Хората успяха да изберат кметове, които да работят за подобряването на техния град. В различни градове това са представители на различни политически сили. ПП-ДБ на балотажа печели в няколко ключови града - София, Варна, Благоевград, Пазарджик. Това показва, че една голяма част от българските градове са предпочели да променят досегашния си модел на управление", допълни Асен Василев.

 

На извънредно заседание Министерският съвет прие пакета от данъчни закони, които да бъдат изпратени към парламента. "Така че още този четвъртък да бъдат разгледани в Комисията по бюджет и финанси. След приемането на данъчните закони ще бъде фиксирана напълно и приходната част на бюджета и Народното събрание ще може да приеме и бюджета преди края на годината", каза още Асен Василев.

 

Министерският съвет се събра на извънредно заседание във връзка със законопроектите за изменение и допълнение на данъчните закони. Те трябва да бъдат приети преди внасянето на бюджета за 2024 г. в парламента.

Още от "България"

От днес гражданите могат да проверят чрез ГД ГРАО номера на избирателната секция и мястото на гласуване на изборите на

Всеки избирател, който има постоянен и настоящ адрес в различни населени места, може да поиска вписване в избирателния списък по настоящ адрес

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени