Асоциации на заведенията, търговци и хотелиери на протест срещу зеления сертификат

Протести ще има в София, Варна, Пловдив, Бургас, Търговище, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Благоевград, Сливен и Ямбол

Ресторантьори
Ресторантьори Източник: Twitter
Асоциации на заведенията, туристическия бранш и ритейл центровете организират национален протест под мотото: "Всички ЗАЕДНО! За здраве, работа, бъдеще, сигурност!" Демонстрацията ще започне в 15 часа на Орлов мост в София.
 
Протестът е срещу здравните мерки на служебното правителство, които според представилите на бизнеса не са адекватни, а системата за прилагане на зелените сертификати е дискриминационни и, освен, че не решава проблемите на здравната криза, задълбочава икономическата.
 
Ричард Алибегов, председател на Алианса на туристическата индустрия в България, заяви пред БНР:
 
"В София – 80% спад на оборотите, в провинцията се стига до 90. Вече масово колеги ще затварят, освобождават се служители. В София само в първите 3 дни само в нашата асоциация има 1300 молби за напускане от служители. Работа няма абсолютно никаква, хората са много притеснени. Експериментът, който нашата държава прави с икономиката, се оказва, разбира се, неуспешен. В чужбина въведоха сертификата при 60% ваксинация. Не приеха и предложенията на бизнеса, което щеше да спаси малко от малко икономиката – да се приемат антитела и тестовете да бъдат безплатни, които Европа така или иначе плаща, защото в цяла Европа тези първи тестове са безплатни, поети от ЕС".
 
Организациите в туризма ще изразят недоволството си още във Варна, Пловдив, Бургас и Търговище. Протести срещу изискването за зелен сертификат са планирани още в Плевен, Ловеч, Велико Търново, Благоевград, Сливен и Ямбол.

Още от "България"

Живко Тодоров: Това, за което ние ще настояваме, е резултатът от проверката на КПКОНПИ да бъде оповестен също така публи

По изрядността на първата процедура са се произнесли и КЗК, и ВАС, а в комисията по втората участват общински съветници от всички партии в Общински съвет

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени