Атанас Атанасов: Разчитам на мнозинство за самостоятелно управление

Радев се държи като монарх

Христо Иванов и Атанас Атанасов, ДБ
Христо Иванов и Атанас Атанасов, ДБ Източник: Zonanews

Разчитам, че ще получим мнозинство за самостоятелно управление. Мисля, че можем да получим шанс да прекратим политическата криза. Трябва да се положат много усилия от нашето обединение с ПП да се вдигне избирателната активност. Това заяви съпредседателят на "Демократична България" генерал Атанас Атанасов.

Той коментира и санкциите по списъка "Магнитски". "Новите санкции по закона "Магнитски" са удар по България. В зависимост от санкционираните лица се правят асоциации. И това е неминуемо. Но сега искат доказателства, а всичко е ясно", подчерта той пред NOVA. 

"Става въпрос за процедура в друга държава, която обаче е велика сила. Всички са наясно, че ако САЩ са казали нещо, то те могат да подкрепят думите си с доказателства", подчерта той пред NOVA. И допълни: "Ако някой иска доказателства – да ги поиска от САЩ".

"Мисля, че на вота ще има специфичен подем в българското общество за промяна и ще се вдигне избирателната активност. Ще говорим на хората как може да им се вдигне стандарта на живот.  Не искам да разчитам на "Магнитски" и това нещо да бъде използвано. 

 

Що се отнася до импийчмънт на президента Атанасов заяви, че той има план как това да се случи. "Ако преди Радев шикалкавеше, то по време на войната Русия - Украйна, то той застана на страната на Русия. Когато е в чужбина - той говори това, което НАТО-вските ни партньори искат да чуят, когато е в страната - провежда проруска пропаганда. Президентът се държи като монарх. Начинът, по който неговото служебно правителство управлява е такъв, че все едно той ще управлява до не знам кога", заяви още съпредседателят на ДБ.

Още от "България"

Водосвет на бойните знамена и знамената светини се състоя в Деня на храбростта

Водосветът на бойните знамена и знамената светини беше отслужен от наместник-председателя на Светия синод на Българската православна църква Негово високопреосвещенство Врачанския митрополит Григорий

Прочетете повече прочетете повече

Община Мездра кани жителите и гостите на гр. Мездра на официалното откриване на 50-ите юбилейни Празници на културата "М

В музикалния спектакъл "Дихание" участват популярния български поп и оперен певец Орлин Горанов, солисти и Симфоничния оркестър на Музикално-драматичен театър "Константин Кисимов" - Велико Търново

Прочетете повече прочетете повече

Министърът на културата маестро Найден Тодоров и Националният оркестър направиха нови записи на химните на Република Бъл

Основа на музиката и текста на химна на Република България е песента "Горда Стара планина", написана от Цветан Радославов през 1885 г.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени