Атанас Атанасов: Военното разузнаване се намесва в политическите боричкания по поръчка на Президентството

В понеделник Ивайло Мирчев заяви, че Държавна агенция "Разузнаване" и Военното разузнаване не работят в интерес на страната

Атанас Атанасов, ДБ
Атанас Атанасов, ДБ Източник: Zonanews

Специалните служби трябва да бъдат политически неутрални. Това смята съпредседателят на "Демократична България" Атанас Атанасов.

"Имам притеснение от следното нещо. Вчера видях, че Военното разузнаване публично са реагирали на изказването на г-н Мирчев. Това е недопустимо. Не може специалните служби да участват в политическите боричкания в страната", заяви някогашният любимец на Градския и Областния комитети на БКП-Разград в студиото на "Здравей, България" по NOVA.

 

Моето подозрение е, че това е поръчано от Президентството и създава сериозен проблем за доверието в работата на службите. Руският шпионаж у нас е в различни сфери и действа с различни методи. Сигурен съм, че има такива, на които се плаща. За да има арестувани обаче, трябва да бъдат събрани годни доказателства", добави бившият комунистически прокурор по време на т.н. "възродителен процес" в Разград.

 

Припомняме, че в понеделник Ивайло Мирчев заяви, че Държавна агенция "Разузнаване" и Военното разузнаване не работят в интерес на страната и трябва да бъде извършена реформа на службите за сигурност.

Още от "България"

Последни новини

Най-четени