Атанас Зафиров: Част от предложените промени в Изборния кодекс обслужват ДПС

Трифонов трябва да разбере, че политиката не е като шоуто, каза още Зафиров

Атанас Зафиров
Атанас Зафиров Източник: NOVA

"Заставам зад всяка дума в позицията на БСП. Статуквото е на път да се възпроизведе и то с активното участие на партия "Има такъв народ". Предсрочните парламентарни са неизбежни и това няма да демонтира ГЕРБ". Това заяви в студиото на "Здравей, България" депутатът от БСП Атанас Зафиров.

 

"Трифонов трябва да разбере, че политиката не е като шоуто. Не разбирам за какви зависимости говори той, защото никой не е поставял условия.  В политиката няма написани сценари. Можеш да си зависим от суверена, който ти възлага отговорности. Основната част, която беше поставена на Трифонов беше демонтажа на модела "Борисов". Никой не е поставял по-различни условия", каза депутатът от БСП.

 

Според него част от предложените промени в Изборния кодекс обслужват ДПС. "Вижда се, че една партия ще бъде най-облагодетелствана от тези промени и това е ДПС. Най-важното е да списъците да бъдат изчистени от "мъртвите души", смята Зафиров. "Кампанията трябва да бъде по-добра. От "Има такъв народ" казват, че всички са маскари, но не дават решения".

БСП няма да върне веднага третия мандат, ако той бъде връчен от президента Радев.

 

"Няма как да търсим взаимодействие с ГЕРБ, ако стигне мандатът до нас. Ще се допитаме до нашата партия и ще вземем решение. Ние сме предсказуеми", обясни Ззафиров, но посочи, че има много голяма вероятност за предсрочни парламентарни избори. Той подчерта, че има нужда от актуализация на бюджета и приемане на плана за въстановяване.

Още от "България"

Последни новини

Най-четени