"Автомагистрали-Черно море" отново излиза на протест заради финансовия терор на хунтата

Те настояват да получат изработените 37 милиона лева

Магистрала Шумен
Магистрала Шумен Източник: Zonanews

Работниците от пътно-строителната фирма "Автомагистрали Черно море" - Шумен ще продължават с протестите и днес ще бъдат пред областната администрация в града, а в петък ще блокират пътища на три места - Белокопитово, Русе и Бургас. Недоволството е породено от неизплатени задължения в размер на близо 37 милиона лева за ремонт на участък от автомагистрала "Тракия".

 

Заради липса на средства строителите поетапно спират работа. Вече не могат да купуват горива и материали, а доставчиците на суровини отказват да дават на кредит. Фирмата е получила предупреждение за спиране на електричеството. Работниците са недоволни и от думите на говорителя на служебното правителство Антон Кутев, който им посочи определен адрес в Банкя, където да пренесат протеста си.

 

"Протестираме пред институциите, независимо кой е в тях, дали от ГЕРБ, дали е БСП, дали е, който ще да е там. Щом е министър, той отговаря", заяви Петя Стоянова, финансов директор на "Автомагистрали Черно море" - Шумен. Протестиращите са получили подкрепа и от колеги от страната, които също ще блокират пътни артерии в Русе и в Бургас. От синдикалната организация на шуменската фирма подчертаха, че исканията им са икономически и настояват да получат изработените 37 милиона лева наведнъж. 

Още от "България"

Последни новини

Най-четени