Балабанов: Новоформираната коалиция реши да не допусне Закона за личната помощ

Учудващо е, че формации, които говорят от трибуната за социални мерки, всъщност саботират тази помощ за хората, заявиха от ИТН

Станислав Балабанов, ИТН
Станислав Балабанов, ИТН Източник: Zonanews

Днес за пореден път лъсна грозната истина. Това заяви депутатът от "Има такъв народ" Станислав Балабанов на брифинг в кулоарите на парламента. Поводът е, че парламентът не допусна в дневния си ред обсъждане на Закона за личната помощ в пленарна зала.

 

"За съжаление новоформираната коалиция между БСП, ДПС, "Продължаваме промяната",  "Демократична България" и един "почтен независим депутат", решиха да не допуснат Закона за личната помощ да се гледа в пленарната зала", обяви той.

 

"Битка, която ще продължим да водим, ще продължим да се опитваме да го вкараме в пленарна зала, за да го видим в действия. Учудващо е, че формации, които говорят от трибуната за социални мерки, всъщност саботират тази помощ за хората. Обвиняваха ни, че заради ИТН ще бъдат саботирани пенсиите и антикризисните мерки. Заради ИТН има бюджет, това е истината. ИТН остава единствената последователна партия, която продължава да стои зад думите си", допълни още Балабанов.

 

Председателят на бюджетната комисия от ИТН Любомир Каримански заяви, че в проектозакона разчетени подробно стъпките за тези 4 хиляди човека, които трябва да бъдат обезпечени с личен асистент през съботите и неделите, както и че финансовият ресурс не е толкова голям, че не може да бъде обезпечен, смята той.

Каримански реагира остро на изявлението на "Възраждане" за парите за болни деца

 

"Лично аз заради бюджета го оттеглях два пъти, за да не кажат, че саботираме бюджета. Когато харчим над 4 млрд. за пенсионерите не ми е ясно да обясним, че не се намират няколко милиона. Обричаме децата с увреждания уикендите и почивните дни да нямат личен асистент", обясни той.

 

"Когато внесохме този закон, всички коалиционни партньори изпищяха, включително "Продължаваме промяната" и питаха защо сме го внесли, не е било сега моментът и как щял да се оправи Асен Василев за тези 20 или 30 млн. лева", подчерта председателят на ПГ на "Имат такъв народ" Тошко Йорданов.

 

Източник: Дарик

Още от "България"

Фестивалът на камерния танц Хасково 2024 единствен в България събира на една сцена танцьори от националните училища по

За три дни на сцената на Младежки център Хасково ще бъдат представени 432 танца. Участниците са над 550 от 50 танцови формации от 20 град

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени