Българин в Украйна: Не вярвахме, че Путин ще обстрелва населението, тръгваме към София

Въздушното пространство на Украйна е затворено

Руски ракетни удари по цели в Украйна
Руски ракетни удари по цели в Украйна Източник: Instagram

 Има информация, че Русия нанася ракетни удари по Украйна, засега няма данни за щетите и дали има жертви, каза българинът Иван Деянов, който се намира в град в близост до Днепър, пред bTV.

 

"Никой не очакваше да се случи днес. (…) Не вярвахме, че Путин ще стреля по украинското население, не сме си го представяли", каза Деянов. Обявена е мобилизация, но той няма да бъде призова, защото е български гражданин.

 

Много хора около него се готвят да защитават родината си и се въоръжават. Иван смята да напусне възможно най-бързо със семейството си Украйна и да дойде в България. Понеже въздушното пространство на Украйна вече е затворено за цивилни полети, той ще пътува с кола към Полша и оттам през Румъния към България.

 

Всички български граждани в Украйна могат да се обърнат за помощ за тяхната евакуация, обяви пред bTV външният министър Теодора Генчовска.

Още от "България"

Трайчо Трайков: Извинявам се за начина, по който Столична община реорганизира движението по Патриарха

Бях поискал да има обществено обсъждане на проекта и на всички съпътстващи документи и изследвания, че ще бъдат взети предвид обоснованите предложения на гражданите

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени