Българинът Светослав Славков загина за свободата на Украйна в битка с рашистките изверги (ВИДЕО)

Той от месец ноември се биеше активно в Украйна

Светослав Славков
Светослав Славков Източник: Facebook

Младият българин Светослав Славков е загинал в битката в Купянск - най-северната точка на активната фронтова линия в момента във войната в Украйна. Това стана ясно от множеството публикации в социалните мрежи на негови приятели, които се сбогуват с него. 

 

 

Светослав е бил на 31 години. Той от месец ноември се биеше активно в Украйна, а ден преди Нова година се разбра, че сумата от 1500 лв. е била събрана, за да може българинът да се екипира добре и да е подготвен за активните боеве. Това става ясно от публикация на Facebook страницата "София, Киев, Свобода". 

 

 

Според пост на Боян Расате от месец ноември във Facebook, Светослав Славков е бил зачислен като доброволец в 40-ти Отделен стрелкови батальон "КОДАК".

 

 

Светльо, както го наричат приятелите му, е известен в българските ултрас среди като сърцат фен на футболния отбор "Левски" и смел борец с рашистките изверги. Поклон пред смелостта на Светльо!


Какво става в Купянск? Боевете се водят на 8-10 километра североизток-изток от самия град, като най-горещата точка е село Синковка. Там руснаците неуспешно опитват да пробият вече цялата есен на 2023 година досега. Представа за последната голяма руска атака при Синковка и как тя беше спряна, вижте в долното видео.

 

Още от "България"

Последни новини

Най-четени