България е готова да изпрати 30 медици за пострадалите след земетресенията в Турция

Специалистите са от ключови структури като ЦСМП София, УМБАЛ "Св. Анна",  УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" и Специализираната болница по ортопедия "Проф. Бойчо Бойчев"

УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов"
УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов" Източник: Zonanews

България е готова да изпрати медици, които да помогнат на пострадалите след опустошителните земетресения в Турция, съобщиха от пресцентъра на Министерство на здравеопазването. 

 

"Сформиран е екип от тридесет медицински специалисти, готови да заминат за Република Турция", съобщиха от МЗ. Екипът на Министерството на здравеопазването е в постоянна комуникация с ресорните власти в Република Турция, от които българското здравно министерство очаква актуална информация за необходимостта от изпращане на специализирана медицинска помощ, става още ясно от събщението.

 

В готовност за заминаване е екип от близо 30 доброволци - спешни медици, травматолози и медицински сестри. Специалистите са от ключови структури като ЦСМП София, УМБАЛ "Св. Анна",  УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" и Специализираната болница по ортопедия "Проф. Бойчо Бойчев".

 

Екипът може да окаже високоспециализирана помощ както в местни лечебни заведения, така и в полеви болници. Очаква се българските медици да отпътуват за Република Турция в близките дни, допълват от МЗ.

Още от "България"

Последни новини

Най-четени