България ще бъде за пети път домакин на международен форум за киберсигурност

Топ експерти от света ще се съберат от 26 до 29 ноември в София

Киберсигурност
Киберсигурност Източник: Zonanews

България получи доверието на Международния съюз по далекосъобщения (МСД) да бъде за пети път домакин на форум за киберсигурност заради активната роля в дейността на организацията.

 

Това бе общото мнение, изразено на среща днес между заместник-министъра на транспорта и съобщенията Димитър Недялков и заместник-генералния секретар на съюза Томас Ламанаскас. Представителят на организацията е в София за участие в регионален форум на европейските членове на МСД.


Топ експерти от света ще се съберат от 26 до 29 ноември в София, за да обсъдят управлението на процесите, свързани с киберсигурността и защитата на критичната инфраструктура.


България е един от най-старите членове на Международния съюз по далекосъобщения и ще продължи да подкрепя всички усилия за трансформацията на организацията, каза заместник-министър Недялков. Той потвърди ясния ангажимент на Министерството на транспорта и съобщенията към дейностите и политиките на съюза за развитие на технологичния сектор.  

 

Гласът на България е важен както в подготовката на документите на организацията, така и в процеса на тяхното прилагане, каза от своя страна г-н Ламанаскас.

Още от "България"

320 ученици прекрачиха школския праг в най-голямото основно училище в община Мездра - ОУ "Христо Ботев" 

През учебната 2024/2025 г. в ОУ "Христо Ботев" - Мездра ще се обучават 320 ученици в 16 паралелки от I до VII клас. Първокласниците са 47, разпределени в две паралелки

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени