Български творци са личности на годината в Рим

Филмът на Георги Тошев "Чапа среща Фелини" от поредицата "непознатиТЕ" с голяма награда, отива на фестивал

Журналистът Георги Тошев
Журналистът Георги Тошев Източник: PR Team

Журналистът и продуцент от bTV Георги Тошев получи наградата за журналистика в международния раздел на наградите "Личност на годината" на "Excellence Awards 2024" и списание "FREETIME EXCELLENCE LIFESTYLE", създадено от наследничката на Ферари – Антонела Ферари в Рим.

 

Изкуствоведката Фатима Каранова връчи на Тошев наградата за филма "Чапа среща Фелини", който е част от документалната поредица на bTV "непознатиТЕ", на специална церемония в посолството на Република България.

Филмът е включен и в програмата на Фестивала на българския филм в Рим, който започва на 21 юни в италианската столица и ще бъде открит от министъра на културата Найден Тодоров.

 

Изкуствоведката Фатима Каранова връчи на Тошев наградата за филма
Изкуствоведката Фатима Каранова връчи на Тошев наградата за филма "Чапа среща Фелини", който е част от документалната поредица на bTV "непознатиТЕ", на специална церемония в посолството на Република България Източник: PR Team

Наградите "Excellence Awards 2024" се провеждат за 20-ти път, а международният раздел на " Freetime Award "Личност на годината" има своето пето издание. Това е международна награда за "професионални постижения, етика и кариера." Тази година избраната тема, която  обединява наградите, е "Комуникацията".

 

Наградата Freetime "Личност на годината" е създадена от журналистката и посланик на мира Антонела Ферари, наследничка на прочутата фамилия и директор на списание "Freetime Luxury Lifestyle" и Freetime TV.

 

Сред личностите получили награди "Личност на годината" 2024 г. в различните категории са:за "Изключителен принос" - Гулиелмо Маркони , за "Театър и кино" Винченцо Бочарелли, за "Мода" Енцо Мерли от "Maison Egon Von Furstenberg" , за "Архитектура" Джино Заванела, за "Телевизия" - "TG2 Storie" на Антонио Прециози и Адриана Панитери, за "Топ модел"  Крисия Морети и други.

 

На церемонията награди получиха още: за дипломация Н. Пр. Тодор Стоянов, Посланик на Република България в Италия, режисьорът Тодор Чапкънов за международните си филмови продукции "Черният лотос" и "Водата и огъня", актрисата от Народния театър Албена Ставрева за моноспектакъла " Неведение", за който получи и "Аскеер" и ролите си в чуждестранни продукции, българският артист с успехи в Италия Таня Калимерова,  Нели Атанасова, председател на Италиано-българската културна асоциация "Ла Фениче" и малката Дария Стоянова, която участва в песенния фестивал "Златната монета" в Болоня.


Българско присъствие имаше и в модното изложение, където своя рокля представи българският дизайнер Иван Донев редом до Кира Гото, Лаура Пиералиси, Енцо Мерли от "Maison Edon Von Furstenberg" и др. 
Иван Донев е сред носителите на редица модни награди в Италия.

 

На церемонията в посолството на Република България бяха връчени и две високи български награди от името на министър председателя на Република България и външен министър Димитър Главчев.

 

Посланик Тодор Стоянов награди за изключителни заслуги за развитието на българо-италианските културни отношения бившият директор на БКИ в Рим Жана Яковлева и Нели Атанасова, председател на Италиано-българската културна асоциация "Ла Фениче".

Още от "България"

Последни новини

Най-четени