Българските кикбокьори спечелиха пет златни медала в Узбекистан

Борислав Радулов и Калоян Трайков предизвикаха фурор в Ташкент

Български кикбоксьори
Български кикбоксьори Източник: Пресцентър на Българска Конфедерация по Кикбокс и Муай Тай/ Антоанета Илиева

Общо пет златни медала спечелиха Радулов и Трайков в направление татами, на последната за тази година Световна купа в Ташкент, Узбекистан.

 

Световният шампион Борислав Радулов триумфира с титлите в двете категории, на които участва в стила пойнт файтинг при мъже до 57кг и до 63 кг. Фурор предизвика 18-годишният Калоян Трайков, който спечели три Световни купи, от които две бяха при юноши старша възраст в категории до 74 кг и до 79 кг.

 

Борислав Радулов
Борислав Радулов Източник: Пресцентър на Българска Конфедерация по Кикбокс и Муай Тай/ Антоанета Илиева

Трайков участва и при мъжете в същите теглови категории, където стана носител на още една Световна купа в кат. до 74кг и взе сребърен медал при до 79 килограмовите, също стил пойнт файтинг.

За съжаление среброто му можеше да е четвърто злато за него,  но реферите не отчетоха на българина чист удар с крак в главата на противника от Австрия Ноел Залсбургер, което обръщаше резултата в полза Трайков и именно това го лиши от златото.

 

В направление ринг страната ни участва с двама кикбоксьори. Световният шампион по муай тай Али Юзеир спечели бронзов медал в стил К1, категория до 81 кг, след като на полуфинала отстъпи с 2:1 съдийски гласа на представителят на домакините Рахматион Хаджиев.

 

Александър Рибников регистрира загуба с 2:1 съдийски гласа от Азиз Максудов (Узбекистан) в първата си среща в стил лоу кик, категория до 71кг.

 

"Много добре организирана Световна купа. Впечатлен съм от гостоприемството и огромния брой участници в двете направления. За нас това беше последната част от  подготовката преди Европейското първенство  по кикбокс за мъже и жени през месец ноември в Атина (Гърция). Видяхме съперниците, направихме необходимите изводи и започваме последния етап от подготовката си", заяви след края на състезанието президента на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай (БККМТ) Галин Димов.

Още от "България"

Кметът на Община Хасково Станислав Дечев откри третия международен турнир по борба "Купа Хасково" 

Треньорът Стоян Чобанов връчи от името на клубовете по борба "Ангел Войвода" и "Хасково" специален плакет на Станислав Дечев за приноса му за развитието на борбата в Хасково

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени