БАН уволни математика Радослав, който оправда в свой коментар насилието над жени

За това съобщиха от институцията в свой пост във Фейсбук по-рано днес

Институт по информатика и математика
Институт по информатика и математика

Математикът Радослав Марков, който оправда насилието над жени в свой коментар в социалните мрежи, официално е уволнен от Института по математика и информатика на БАН. За това съобщиха от институцията в свой пост във Фейсбук по-рано днес. 

Математикът Радослав Марков
Математикът Радослав Марков Източник: Скрийншот видео кадър"В отговор на изострения обществен интерес по повод изказвания на г-н Радослав Марков в социалните мрежи, Институтът по математика и информатика при Българската академия на науките (ИМИ–БАН) припомня, че още на 31.07.2023 г. категорично се разграничи от поведението на гореспоменатия, което уронва престижа и доброто име на ИМИ–БАН. Считано от 04.08.2023 г., г-н Марков не е служител на ИМИ–БАН", гласи съобщението.

"Шафрантията може да си ходи, където иска, може да се оплющи с целия град, а аз само да кимам недоволно отстрани? Като изчезнат шафрантиите, ще изчезнат и насилниците", гласеше коментарът на математика.

 

Още от "България"

Родителите на Филип: Съдиите и прокуратурата са на страната на убийците. Не очаквахме убиецът на сина ни бъде освободен

Бащата на Филип посочи, че делото е седяло "на трупчета" цяла година преди да излезе резултатът от кръвната проба на мъжът, блъснал сина му на пешеходна пътека

Прочетете повече прочетете повече

Министърът на правосъдието: Няма правова държава без свободна и независима адвокатура

Важно е в тези дни, когато виждаме мрежите на влияние в съдебната система и прокуратурата, стигнали на високи нива, адвокатурата да е достатъчно взискателна към своите представители, добави той

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени