БАН уволни математика Радослав, който оправда в свой коментар насилието над жени

За това съобщиха от институцията в свой пост във Фейсбук по-рано днес

Институт по информатика и математика
Институт по информатика и математика

Математикът Радослав Марков, който оправда насилието над жени в свой коментар в социалните мрежи, официално е уволнен от Института по математика и информатика на БАН. За това съобщиха от институцията в свой пост във Фейсбук по-рано днес. 

Математикът Радослав Марков
Математикът Радослав Марков Източник: Скрийншот видео кадър



"В отговор на изострения обществен интерес по повод изказвания на г-н Радослав Марков в социалните мрежи, Институтът по математика и информатика при Българската академия на науките (ИМИ–БАН) припомня, че още на 31.07.2023 г. категорично се разграничи от поведението на гореспоменатия, което уронва престижа и доброто име на ИМИ–БАН. Считано от 04.08.2023 г., г-н Марков не е служител на ИМИ–БАН", гласи съобщението.

"Шафрантията може да си ходи, където иска, може да се оплющи с целия град, а аз само да кимам недоволно отстрани? Като изчезнат шафрантиите, ще изчезнат и насилниците", гласеше коментарът на математика.

 

Още от "България"

От днес гражданите могат да проверят чрез ГД ГРАО номера на избирателната секция и мястото на гласуване на изборите на

Всеки избирател, който има постоянен и настоящ адрес в различни населени места, може да поиска вписване в избирателния списък по настоящ адрес

Прочетете повече прочетете повече

Асен Йорданов от БиволЪ: Метаданни разкриват, че Лена Бориславова и Никола Минчев са фалшифицирали подписи

Бях изумен, когато видях, че пълномощното е за Лена Бориславова, с моето име и с моя изкопиран подпис, заяви пред bTV Атанас Русев от сдружението на "Да запазим Корал"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени