Бербатов се кандидатира за президент на БФС

В медиите циркулира и името на бившия спортен министър от ГЕРБ Красен Кралев, както и Валентин Михов и Христо Крушарски

Борислав Михайлов и Димитър Бербатов
Борислав Михайлов и Димитър Бербатов

Бившият нападател на Манчестър Юнайтед, Тотнъм и националния отбор Димитър Бербатов обяви днес кандидатурата си за поста президент на Българския футболен съюз и ще се яви на предстоящия извънреден изборен Конгрес, насрочен за 15-и март. Това той съобщи в специално насрочена пресконференция в националния пресклуб на БТА.

 

Така Бербатов се оказа първият кандидат, обявил официално намеренията си. Подобни намеци вече направиха съсобственикът на Локомотив (Пд) Христо Крушарски, бившият шеф на централата Валентин Михов. В медиите циркулира и името на бившия спортен министър от ГЕРБ Красен Кралев, но нито един от тях засега не е сложил официално кандидатурата си на масата.

 

Красен Кралев
Красен Кралев Източник: Zonanews

Бербатов представи програмата си, основните акценти, екипа си и уточни, че не всички хора от щаба му са тук, но са много. "Обяви се датата за Конгреса – 15-и март. Нормално е да обявя кандидатурата си за президент, а също така и стъпките, принципите и приоритетите. Надявам се конгресът да се проведе честно, прозрачно, и да няма циркове, които никой не желае да вижда", заяви Димитър Бербатов.

 

Той изрази надежда, че конгресът, който предстои, ще вземе решения, които няма да бъдат обжалвани от никого. Толкова години се борим да покажем недъзите на това управление. И се надявам, че ще направим такъв конгрес, който не може да се обжалва от никой, дори и от нас. Тук е мястото да изпратя послание към другите кандидат-президенти: Заповядайте, казвайте какво искате да направите. Покажете екипите си. Всички ние – които ще се кандидатираме, 3,4 или 5 кандидати, трябва да се борим за един прозрачен конгрес. Уточнявам, че никой от нас, никой от нашия екип, няма да каже една лоша дума за който и да е кандидат за президент. Ще се радвам да видя програмите и идеите на другите претенденти, заяви още бившият голмайстор на националния тим в обръщението си към обществеността.

Още от "България"

България и Франция подписаха Декларация за сътрудничество в областта на ядрената енергетика за граждански цели

Ядрената енергетика, декарбонизационните цели и възможностите за развитие на възобновяемите енергийни източници бяха основните теми

Прочетете повече прочетете повече

Сметната палата за ковид пандемията: В началото е постигнато значително по-ниско равнище на извънредна смъртност в сравн

През 2020 г. общата изплатена сума за обезщетения за временна неработоспособност поради COVID-19 е в размер на над 68 млн. лв., през 2021 г. - близо 140 млн. лв.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени