Бившият PR на "Промяната": Кирил Петков и Делян Пеевски се наричат Кики и Диди

Изборът на Димитър Главчев е напълно естествен, допълни Дамянова

Линда Петкова и Диана Дамянова
Линда Петкова и Диана Дамянова Източник: Zonanews

Кирил Петков и Делян Пеевски се наричат Кики и Диди. Знам го от парламента. Много хора го знаят. Това каза в интервю за NOVA бившият пиар на ПП Диана Дамянова. 

 

"Кучето е заровено в списъка, от който президентът Румен Радев трябваше да избира. Конституцията е направена на баница с тези реформи. Имало е опция. Конституционалисти казват, че е можело кабинетът на Денков да докара до избори. Можело е в този списък да се сложат заместник-председателите на Народното събрание (НС) и така нямаше да е целия от ГЕРБ", посочи Дамянова, която работеше с "Продължаваме промяната" като PR.

 

"Истината е, че тази Конституция е писана да се погаси някакъв срок. Ако наистина някъде в света ви дадат да направите проект от 69 части, а вие направите само една, ще ви уволнят на секундата. Тук така е направено. Вчера Христо Иванов казва, че е изненадан, че са дошли избори. Тези промени не са правени с оглед бъдещето на България, а са правени, просто за да бъдат направени", продължи тя.

 

Изборът на Димитър Главчев е напълно естествен, допълни Дамянова. Тя направи прогноза какъв може да е съставът на кабинета "Главчев".

 

"Служебният кабинет е политически кабинет. Логично е в него да има политически свързани хора. Не е скандал, логично е. Очаквам, че това ще бъде един разумен кабинет. Той е смислен човек. Самият той ще направи равно отдалечен кабинет, ще се опита да уйдиса на всички. Друг въпрос е до каква степен ще се съобрази с червените линии на някои демократични сили. Истината е, че преговорите са зациклили на тема персонален състав. Политическият проблем на България е следният - ПП, или каквато друга сила да се яви, трябва да реши големия въпрос, могат ли да накажат, докато съуправляват. Аз ще ви кажа: "Не, не могат!", каза още Дамянова.

Още от "България"

Последни новини

Най-четени