Бившият шеф на ДАНС е освободен без обвинение

Чака се балистична експертиза кой е застрелял прасето

Димитър Георгиев
Димитър Георгиев Източник: Zonanews

Бившият директор на ДАНС Димитър Георгиев е освободен от ареста. Той бе задържан за разпит и показания с още четирима мъже по подозрения, че са участвали в бракониерски лов. Не е повдигнато обвинение на никого и заради това те са пуснати от Второ РУ-Благоевград, съобщава "24 часа". Снощи около 23 ч. полицаи спират за проверка два джипа по сигнал за отстреляно диво прасе в района на с. Полена, община Симитли. Трупът на животното е открит в единия автомобил. При обиска в джиповете са намерени 4 ловни карабини с оптика, патрони и шумозаглушители.

 

Заедно с Димитър Георгиев са задържани горски служител от Симитли, действащ служител на ДАНС, бизнесмен и президентът на "Витоша" (Бистрица) Сергей Ташков. Районна прокуратура-Благоевград води разследване за незаконен лов на едър дивеч. Първоначалните действия по разследването са започнали от следовател при Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура-Благоевград. Към момента се извършват действия по разследването. Предстои да бъдат разпитани свидетели и назначени експертизи.

 

Няма повдигнато обвинение на никой от петимата задържани. Ветеринарна експертиза трябва да установи дали дивото прасе е простреляно, а балистичната - с чие оръжие е извършено убийството. По наша информация това, най-вероятно, е столичният бизнесмен Димитър А. Причината обаче била, че прасето куцало. Ловджиите предположили, че е болно и може да зарази останалия дивеч, заради което извършили санитарен отстрел.

Още от "България"

Изпълнителният директор на НСОРБ: Изпращаме най-трудния мандат за местните власти в последните 30 години

Изпращаме мандата с удовлетворение, че въпреки всички трудности, общините успяха да останат стабилна, устойчива власт в държавата, заяви Силвия Георгиева

Прочетете повече прочетете повече

МС опроверга твърденията, че НАТО готви голям конфликт в Черно море и Варна за база

Руската пропаганда неслучайно насочва вниманието именно към Варна. Това е градът, който Москва двукратно бомбардира през Първата световна война, с цената на редица жертви

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени