Бившият шеф на полицията в Пловдив: Срещу мен няма доказателства

Това, което съм знаел, съм го споделил пред разследващите органи, коментира Йордан Рогачев

Йордан Рогачев
Йордан Рогачев Източник: МВР

Срещу мен няма доказателства. Това, което съм знаел, съм го споделил пред разследващите органи. Това заяви в ефира на "Здравей, България" по NOVA бившият шеф на полицията в Пловдив Йордан Рогачев. Името на Рогачев беше споменато в разследването "Тъмната страна на пагона". В него се казва, че бившият началник на пловдивската полиция извън работно време посещава с личния си автомобил склад за марихуана, придружен от негов подчинен - Самуил Хаджиев. 

 

Рогачев и началникът на Трето РУ отстраняват поставения секретен пост преди да посетят мястото. Хаджиев беше задържан заедно с още шест служители на реда. "Дал съм данни пред следовател от компетентната прокуратура и не мога да изнеса данни от разследването", отговори лаконично Рогачев. "Това е едно разследване на един журналист, който не разполага с данни.

 

Моят клиент се обърна към този журналист с молба да му представят данни, които потвърждават изнесеното в материалите. В последния репортаж името на Рогачев вече го нямаше", каза адвокатът на Рогачев Валери Пейчев. Той отказа да коментира разследването, посъветва и клиента си да не го прави. В сряда стана ясно, че Рогачев временно е отстранен от длъжност. Със заповед на вътрешния министър Бойко Рашков срещу него е започнало дисциплинарно производство.

 

Валери Пейчев посочи, че в заповедта за отстраняване на директора се съдържа и информация от АПИ за движението на автомобила му. Подобна информация се изисква, само когато се води разследване по досъдебно производство. Според Рогачев в производството се споменавало, че "не ходел на работа, а през останалото време е със служебен автомобил". Бившият началник на полицията е в отпуск за отглеждане на дете, разрешен от главният секретар на МВР.

Още от "България"

Експерти обследват пораженията по посевите от падналата градушка

След като комисиите опишат щетите, стопаните ще могат да получат обезщетение по линия на държавната помощ за компенсиране на щетите, причинени от неблагоприятни климатични събития

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени