Бони и Клайд от Харвард брутално газят Конституцията, заканват се да закриват спецпрокуратурата

Припомняме, че днес от Спецпрокуратурата съобщиха, че още на 24 август 2021 г. е образувана прокурорска проверка

Асен Василев и Кирил Петков
Асен Василев и Кирил Петков Източник: Zonanews
Бруталното погазване на правовия ред от "почтените" бивши министри на Радев - Петков/Василев продължава, въпреки изнесените вчера данни от Конституционния съд за нарушаване на законите и Конститицията на страната при назнавачавето на Кирил Петков за служебен икономически министър. Днес Спецпрокуратурата съобщи, че е започнала проверка.

Вместо да се скрият през девет земи в десета заради наглото и брутално лъгане на Кирил Петков, който погази Конституцията заедно с Радев, както никой, никога досега, от ПП "ПП"  отговориха на съобщението за разследване на Кирил Петков със закана за закриване на специализираните съд и прокуратура. 
 
Във връзка с официално съобщение на Специализираната прокуратура за започната проверка, след подаден сигнал по електронната поща, съдържащ твърдения за извършено престъпление от г-н Кирил Петков в качеството му на служебен министър на икономиката, за което към настоящия момент прокуратурата посочва, че няма достатъчно данни, пресслужбата на ПП "Продължаваме промяната" изпрати до медите следното впечатляващо със своята наглост съобщение:
 
"Многократно сме заявявали, че правораздавателната система в България има нужда от дълбока реформа, за да се превърне в истинска опора на справедливостта в страната.
 
Специализираните наказателен съд и прокуратура на Република България, както неведнъж сме казвали, играят твърде "особена" роля в прилагането на законите в страната и напълно естествено - именно тяхното закриване в този им вид, следва да бъде един от основните приоритети на законодателната дейност на следващото Народно събрание, разбира се като част от дълбоката промяна в посоката на развитие на България.
 
В този смисъл ясно заявяваме на българските медии и на българската общественост: НАС НЕ НИ Е СТРАХ! Има по-важни неща от страха и едно от тях е да Продължим Промяната".
 
Припомняме, че днес от Спецпрокуратурата съобщиха, че още на 24 август 2021 г., въз основа на подаден сигнал по електронна поща, съдържащ твърдения за извършено престъпление от г-н Кирил Петков, в качеството му на служебен министър на икономиката, описани подробно и в статия на вестник "Труд" от 22.08.2021 г., е образувана прокурорска преписка, съобщиха от Специализирана прокуратура.
 
Към преписката е присъединена и жалба от гражданин, която съдържа идентични твърдения. Сигналът за извършено престъпление от общ характер е разпределен на случаен принцип на прокурор от Специализираната прокуратура.
 
На 15.09.2021 г. наблюдаващият прокурор е постановил извършване на лична проверка по реда на Закона за съдебната власт. Предстои приобщаването на относими към казуса документи, включително и от Конституционния съд.
 
 

Още от "България"

Прокуратурата: Законопроектът за съдебната власт съдържа сериозни недостатъци и се нуждае от редакция и допълнително обс

В становището е направен обстоен преглед на предложенията за промени като са изложени аргументи за това, че някои от тях не съответстват на Конституцията и са в противоречие с принципите на правовата държава

Прочетете повече прочетете повече

Еврокомисар Йохансон: България и Румъния са напълно готови за сухопътен Шенген

От началото на годината опити за нелегално преминаване на границата ни са направили малко над 7 000 лица. За сравнение миналата година лицата са били 27 000, заяви Калин Стоянов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени