Борислав Сандов: Не е ясно дали Нинова ще пътува за Киев, където ще се реши за оръжие за Украйна

Идеята е по един човек от всички коалиционни партньори да отиде в рамките на тази седмица

Борислав Сандов
Борислав Сандов Източник: Zonanews

 "На този етап няма решение кой от "Демократична България" ще участва в пътуването до Киев. Идеята е по един човек от всички коалиционни партньори да отиде в рамките на тази седмица", каза по NOVA вицепремиерът и министър на околната среда и водите Борислав Сандов.

 

По думите му не е ясно дали Корнелия Нинова ще пътува до Киев, нито кой от "Демократична България" ще участва в пътуването до украинската столица. 

 

"Идеята е по един човек от всички коалиционни партньори да отиде в рамките на тази седмица", каза Сандов. По думите му, ако не помогнем с военна техника на Украйна, това би означавало самоизолация на България и откъсване от развитието на Европейския съюз, както и подриване на позицията ни спрямо Северна Македония.

 

"Решение ще бъде взето от парламента. Ако българското правителство покаже, че е безучастно и несолидарно с българите, това означава, че вероятно това правителство не би трябвало да съществува в този му вид, въпреки че в този момент изборите са може би едно от най-лошите неща", добави той.

Още от "България"

Министър Коритарова обсъди разширяването на Столичния околовръстен път от бул. България“ до АМ „Струма“ с кмета на София

На днешната среща бяха подписани и 12 споразумения за обекти на обща стойност близо 2 млн. лв., които ще се финансират със средства от държавния бюджет по Инвестиционната програма за общински проекти

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени