Борисов: Ако не се вразумим, ще платим висока цена за политическите авантюри. Решителност и отговорност са нужни!

Премиерът в оставка с политическо послание в изявлението си за Великден

Бойко Борисов на Възкресение Христово
Бойко Борисов на Възкресение Христово Източник: Facebook

Премиерът в оставка Бойко Борисов с политическо послание в изявлението си за Великден. Той заяви, че България е на прага на политическа криза и подчерта, че "ако не се вразумим, ще платим висока цена за политическите авантюри". Изявлението си Борисов направи в своя профил във фейсбук. 

 

Ето и целият пост на премиера в оставка:

Възкресение Христово е велик ден на безкрайната Божия сила и радост. Христовото Възкресение е най-великото събитие в историята на християнството! Нека Божията благодат донесе в домовете ни здраве и мир, а мъдростта ни води във всяко наше решение!
Днес е време за обединение и време за решения! Няма трудност, която да не можем да преодолеем, няма проблем, който да не може да бъде решен, ако сме единни. Доказаха го резултатите от общите ни усилия в борбата с пандемията. Миналата година не беше време за прегръщане, мнозина загубиха близки. Днес сме по-силни, днес прегръдката е по-възможна, днес пътят е наполовина извървян. И колкото и трудно да беше, храмовете са отворени. Там с упованието в Господ намираме сили и надежда. Нека всеки отвори собствения си храм, където остава сам със себе си, за да намери сили да продължи напред.
Живеем във време на изпитания, борим се с непознат враг - невидим, но безмилостен. Светът е в икономическа криза. За жалост в България сме вече и на прага на политическа криза. Обсебени от тесногръдие, омраза и егоизъм. Ако не се вразумим, ще платим висока цена за политическите авантюри. Решителност и отговорност са нужни, за да преминем и през това изпитание. За доброто на всеки дом, за доброто на всеки един от нас. 
През годините хората ми дадоха много уроци. Аз се уча от тях всеки ден. И се убеждавам, че търпението носи мъдростта. Поучих се и този път, разчетох урока. Знам пътя, знам как можем да го извървим, има още малко време и много усилия, за да тръгнем по правилния път. 
Честито Възкресение!".

 

Възкресение Христово е велик ден на безкрайната Божия сила и радост. Христовото Възкресение е най-великото събитие в...

Публикувахте от Бойко Борисов в Събота, 1 май 2021 г.

 

 

Още от "България"

Последни новини

Най-четени