Борисов неуморим: Инспектира язовир "Студена" по тъмно

Премиерът Бойко Борисов инспектира язовир "Студена". Това става ясно от видео във Фейсбук, публикувано в профила на заместник-министъра на регионалното развитие Николай Нанков

Борисов неуморим: Инспектира язовир "Студена" по тъмно
Борисов неуморим: Инспектира язовир "Студена" по тъмно Източник: facebook.com

С премиера е заместник-министър Николай Нанков, кметът на Трън Цветислава Цветкова, кметът на Перник Станислав Владимиров и представители на областната администрация. По време на инспекцията заместник-министър Николай Нанков докладва, че язовир "Студена" се изпуска контролирано от вчера.
"Първо с три кубика в секунда", каза още той.
"Пазете хората! Щетите от наводненият ще ги оправим", загрижено поръча премиерът Борисов.
"Природа - какво да й направиш, но дай Боже да спре това положение. Вие бъдете внимателни", обърна се премиерът към кмета на Перник Станислав Владимиров и зам.-министър Нанков.
"Положението в страната след валежите и наводненията по места може да е тежко, но щетите не са толкова големи, а по-важното е, че язовирите се пълнят. Затова има фонд за бедствия и аварии – когато няма жертви и навреме кметовете евакуират хората, материалните щети ще ги покрием. Те не са и толкова големи в момента. Радостното е, че язовирите се пълнят. Това е добре за посевите и след това за питейни нужди. Все пак е зима, да се радваме, че има валежи. Направете всичко необходимо, но и успокоявайте хората", добави още премиерът.
Той припомни, че трябва да се внимава и с кризата с коронавируса, но България се справя успешно с пандемията не само в света, но и в Европа и призова хората да спазват дистанция, както и да шофират внимателно в тежките зимн условия.

Още от "България"

Последни новини

Най-четени