Борисов показа на Мутафчийски тунела "Железница": И строителите, и нашите медици са герои! (ВИДЕО)

"Затова ваксинирайте здраво. Ваксинирайте, лекувайте, да ги върнем по-бързо хората към нормалния живот. Това е най-важното. Огромна работа вършите. Ние не спряхме строителството като в много други държави", обясни още Борисов на ген. Мутафчийски

Премиерът Борисов и ген. Мутафчийски пред тунел Железница на АМ Струма

Премиерът Борисов и ген. Мутафчийски пред тунел Железница на АМ Струма

АМ "Струма" и тунел "Железница"

АМ "Струма" и тунел "Железница"

Премиерът Борисов и ген. Мутафчийски пред тунел Железница на АМ Струма
АМ "Струма" и тунел "Железница"

Премиерът Бойко Борисов показа на началника на НОЩ и ВМА ген. Венцислав Мутафчийски строежа на тунела Железница" на автомагистрала "Струма". Борисов пусна и видео от инспекцията във Фейсбук.

 

"Тунелите има още по 50-60 метра да се правят. Март месец ще можем да минем от единия до другия край на тунелите. Мостът ще е готов едната страна. Идеята е стане ли готово в едната посока да се облекчи много трафика. Двата тунела едновременно се работят. Тези 10 км ги минаваш за няколко минути. Да видиш "Струма" каква беше, гледай сега всичко вече е вътре във водата. На 40-50 м са пилоните. Огромно съоръжение, голяма красота! Тук са 100 м денивелация. Всичко това с багерите виждаш как е изядено, изядено, изядено'', коментира премиерът, докато проф. Мутафчийски кимаше одобрително.

 

"Затова ваксинирайте здраво. Ваксинирайте, лекувайте, да ги върнем по-бързо хората към нормалния живот. Това е най-важното. Огромна работа вършите. Ние не спряхме строителството като в много други държави'', обясни още Борисов на ген. Мутафчийски.


"Виадуктът преди тунел "Железница" се изгражда по технологията „потактово избутване“ на горното строене с хидравлични крикове. По двете съоръжения се работи денонощно и с много добри темпове. Тук теренът е опасен, с голяма денивелация, но строителите се справят. И те, и нашите медици са герои. Продължаваме да ваксинираме усилено всички желаещи, за да се върнем по-бързо към нормалния си начин на живот", написа по-късно премиерът в социалната мрежа.

"Напредва сериозно работата по тунел "Железница" и по виадукта преди тунела по посока Кулата. Надяваме се през месец март да бъде прокопан целият тунел. "Железница" е най-дългият пътен тунел, изграждан досега у нас. Той ще има две отделни тръби за движение с дължина по 2 км. Съоръжението се изгражда по нов австрийски метод, като ще има всички необходими системи за енергоефективно осветление, вентилация, видеонаблюдение, пожароизвестяване, интелигентна система за управление на трафика", разказа още Борисов в социалната мрежа.

🔜 Напредва сериозно работата по тунел "Железница" и по виадукта преди тунела по посока Кулата. Надяваме се през месец...

Публикувахте от Бойко Борисов в Понеделник, 22 февруари 2021 г.



Още от "България"

Експерти обследват пораженията по посевите от падналата градушка

След като комисиите опишат щетите, стопаните ще могат да получат обезщетение по линия на държавната помощ за компенсиране на щетите, причинени от неблагоприятни климатични събития

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени