Борисов в Раковски: Огромна индустриална зона, 5 млрд. лв. оборот

Премиерът Борисов е на посещение в индустриалната зона в град Раковски, в която има над 200 предприятия, с над 35 000 работещи, а оборотът й е над 5 млрд. лева

Премиерът Борисов на посещение в Индустриална зона-Раковски
Премиерът Борисов на посещение в Индустриална зона-Раковски

Премиерът Борисов е на посещение в индустриалната зона в град Раковски, в която има над 200 предприятия, с над 35 000 работещи, а оборотът й е над 5 млрд. лева. 

"Едно от първите неща, които направихме за Стряма, за индустриалната зона и за Раковски, беше моста. Две години комунистите не го бяха правили, но така или иначе това вече е факт", каза Борисов.
"Одобрени са и по ПУУДОС около 2,5 млн. лева, с които ще започнем - за канализация и пречиствателна станция", добави кметът на Раковски.

Индустриалната зона в Раковски
Индустриалната зона в Раковски Източник: МС

Само една от сградите в зоната е 100 000 кв.м., това е най-голямата логистика в България, най-завършената индустриална зона в България. Премиерът се запозна с първия инвеститор в зоната - англичанин, който каза, че не желае да си ходи в Англия. "Слънчево е тук, жената е тук", каза той.
Премиерът допълни, че мерките в България са много по-либерални.
"Управляваме кризите по-добре от другите. Още от 2009 г. - гръцката криза. Финансовата криза преди години я преодоляхме по-добре. После мигрантската криза - нулева е днес миграцията към България. Сега пандемията - 27-ми сме по заразяемост в Европа. И заводите работят. 1 млрд. и 300 млн. близо сме дали за подкрепа на бизнеса, към тази зона - около 7 млн.", добави Бойко Борисов. 

Още от "България"

Експерти обследват пораженията по посевите от падналата градушка

След като комисиите опишат щетите, стопаните ще могат да получат обезщетение по линия на държавната помощ за компенсиране на щетите, причинени от неблагоприятни климатични събития

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени