Боршош предлага увеличение на компенсацията за неприети деца в градини

Бях атакуван от некадърен политик - Лиляна Павлова

Мирослав Боршош
Мирослав Боршош Източник: Zonanews

Извън детските градини са близо 14 000 деца, защото има около 3500 деца, които са в частни детски градини и ясли. Те също не са получили своите места, каза зам.-кмет в Столичната община Мирослав Боршош пред bTV. "Колкото и засилено да е строителството на детските градини, то не може да реши проблема с местата за децата. Това е много честен отговор и ако не застанем зад  него и не започнем да търсим други решения, няма да решим проблема", допълни той.

 

Според него предложението за място в детска градина в съседен район е неадекватна мярка, защото ако родителят откаже, губи паричната помощ, която би му се полагала. "Предишното правителство определи помощ от 291 лв. за всеки, който не е влезнал в градина. Наредбата обаче която казва кой ги получава е много тежка, първата ни работа е тези пари наистина да стигнат до родителите", каза Боршош.

 

Освен това, когато няма място, се предлага съседен район, но разстоянията са големи. "Градината може да се окаже на 20-30 км, но откажат ли да го приемат, родителите остават без помощ. Това трябва да се промени", категоричен бе зам.-кметът.

Той предлага тази компенсации от 300 лева да стане 650 лв. и да стигне до родителите още тази година, като за целта започва сериозен разговор с политическите сили.


"Искам да разбера каква е позицията на всички кандидат депутати за София. Ще се срещна с асоциацията на предприемачите на частните детски градини. До септември родителите трябва да са наясно каква помощ ще получат, а за догодина да търсим глобално решение", каза още Боршош.

 

Той сподели, че е станал част от екипа на кмета Йорданка Фандъкова след лична покана от нея. Боршош коментира делата срещу него: "Бях атакуван от некадърен политик - Лиляна Павлова. Тя искаше в рамките на една седмица да бъдат раздадени едни пари за един ремонт".

Още от "България"

Експерти обследват пораженията по посевите от падналата градушка

След като комисиите опишат щетите, стопаните ще могат да получат обезщетение по линия на държавната помощ за компенсиране на щетите, причинени от неблагоприятни климатични събития

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени