Бой в Народното събрание между депутати от ПП и "Възраждане"

Той ги обвини, че са "меки китки" и истинските национални предатели и са проводници на пропагандата на Путин

Скандалът в НС
Скандалът в НС Източник: БГНЕС

Със сбиване между депутатът от ПП-ДБ Явор Божанков и депутати от пропутинистката партия "Възраждане" започна заседанието на парламента тази сутрин, а квесторите дълго време не успяха да разтърват депутатите, които се бяха скупчили около трибуната. Дори обявената от председателя на НС Росен Желязков 10-минутна не успокои страстите.

 

Скандалът в НС
Скандалът в НС Източник: БГНЕС

От името на "Възраждане" беше прочетена декларация. Прочете я Искра Михайлова. В нея тя цитира думите на Кирил Петков от скандалния запис на заседанието на Националния съвет на ПП.  "Вие нямате морално право да бъдете днес в тази зала. Вие никога не сте го имали", заяви скандалната народна представителка от проруската партия.

 

Михайлова предупреди, че ако такава коалиция се случи, то от "Възраждане" ще призоват техните симпатизанти пред парламента, а защо не и в него. Покана щяла да бъде отправена и към разочарованите избиратели на двете коалиции. Росен Желязков изрази надеждата си, че с тази декларация, от "Възраждане" не са подстрекавали към нахлуване в парламента.

 

Искра Михайлова, Възраждане
Искра Михайлова, Възраждане Източник: Zonanews

Явор Божанков отговори остро на проруските представители в българския парламент. Той нарече "Възраждане" токсичен отпадък и проруска партия. Освен това да има редовно правителство е въпрос от национален интерес, добави той.

 

Божанков се усемни в хетеросексуалността на председателя и зам.-председателя на партията на антибългарските путинисти:
"Говориха за меки китки, двамата с Цончо и г-н Костадинов най-много ни съмняват в това отношение", заяви се депутатът от ПП срещу Цончо Ганев и Костадин Костадинов.

 

Костадин Костадинов, Възраждане
Костадин Костадинов, Възраждане Източник: Zonanews

Освен това ги обвини, че са истинските национални предатели и са проводници на пропагандата на Путин. И веднага бе наобиколен от депутатите на Костадин Костадинов. В блъсканицата един депутат взе да размахва и счупените си очила, а председателстващият Росен Желязков обяви почивка. Около трибуната обаче бяха наскачали депутати от ПП-ДБ и "Възраждане". Квесторите едвам удържат депутатите.

 

Цончо Ганев, Възраждане
Цончо Ганев, Възраждане Източник: Zonanews

 

Още от "България"

Фестивалът на камерния танц Хасково 2024 единствен в България събира на една сцена танцьори от националните училища по

За три дни на сцената на Младежки център Хасково ще бъдат представени 432 танца. Участниците са над 550 от 50 танцови формации от 20 град

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени